Dramatische avond Fortuna bij Jupiler League-debuut Vlaar

Reacties

Fortuna Sittard heeft maandag voor de vierde keer op rij verloren in de Jupiler League. De ploeg van Sunday Oliseh ging onderuit bij laagvlieger Jong AZ: 2-0. FC Emmen versloeg Go Ahead Eagles op de Adelaarshorst.

Dramatische avond Fortuna bij Jupiler League-debuut Vlaar

Jong AZ - Fortuna Sittard 2-0
De beloften traden aan met de 32-jarige Ron Vlaar, die tijdens zijn debuut in de competitie een uur speelde om wedstrijdritme op te doen. Fortuna nam al vroeg de verdedigende stellingen in. Daardoor stichtte AZ, dat aanwinst Ondrej Mihálik al snel zag uitvallen, weinig gevaar. Fortuna deed dat wel: Finn Stokkers en Stefan Askovski misten levensgrote kansen door beiden net naast te schieten.

Bij de eerste goede mogelijkheid voor AZ was het wel raak: Ferdi Druijff rondde in de 51ste minuut af na voorwerk van Tijani Reijnders. Owen Wijndal maakte de Limburgers een kwartier later het leven nog zuurder: de linksback ramde een doorgeschoten corner genadeloos in de verre hoek. Na een weggewuifde penaltyclaim van Fortuna floot arbiter Laurens Gerrets wel toen Perr Schuurs aan de noodrem trok bij de doorgebroken Kai Koreniuk. De Ajax-huurling verliet het veld met rood. Daardoor blijft de achterstand van Fortuna op NEC en Jong Ajax vijf punten. Jong AZ stijgt naar de zeventiende stek.

Go Ahead Eagles - FC Emmen 0-1
FC Emmen klaarde ondertussen de klus in Deventer. Door een doeltreffende counter met Alexander Bannink als afmaker klom de uitploeg op de ranglijst weer over Jong PSV en Telstar heen naar plek vier. Ondanks grote kansen voor beide ploegen - Cas Peters en Anco Jansen namens Emmen, Bruno Andrade voor Kowet - en rood voor Emmen-verdediger Glenn Bijl bleef het bij dat ene doelpunt. Go Ahead blijft daardoor steken op plaats zestien in de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.