Vieira zit West Ham dwars, Krul ook onderuit tegen Leicester City

West Ham United en Everton leiden de dans in de Premier League, terwijl het Norwich City van doelman Tim Krul op nul punten blijft staan na de thuisnederlaag tegen Leicester City.

West Ham United
2 - 2
Crystal Palace

West Ham United begon uitstekend aan het seizoen met overwinningen op Newcastle United (2-4) en Leicester City (4-1) en ook tegen Crystal Palace begon de ploeg van manager David Moyes uitstekend. De thuisclub was voor rust heer en meester, maar scoorde slechts één keer. Na een uitstekende combinatie met Michail Antonio opende Pablo Fornals zes minuten voor rust de score.

In de tweede helft kwamen de bezoekers iets beter in de wedstrijd en in de 59ste minuut kwam Crystal Palace op gelijke hoogte. Conor Gallagher schoot binnen na een kopbal van Christian Benteke. Het bleek de aanzet voor een spectaculair kwartier, want nadat Antonio in de 68ste minuut voor de nieuwe voorsprong van West Ham had gezorgd, trok Gallagher de stand in de zeventigste minuut opnieuw gelijk.

Daar bleef het bij in het London Stadium, waardoor West Ham United voor het eerst tegen puntenverlies aanliep. Desondanks is de ploeg van Moyes voor even koploper in de Premier League. Al kan Liverpool of Chelsea vanavond passeren bij winst in de absolute topper van deze speelronde. Crystal Palace komt op twee punten en staat daarmee veertiende. Bij de bezoekers werd Jairo Riedewald door manager Patrick Vieira de hele wedstrijd op de bank gehouden.

Brighton & Hove Albion
0 - 2
Everton
Everton

Brighton & Hove Albion won zijn eerste twee duels dit seizoen, maar thuis tegen Everton liep het tegen de eerste nederlaag aan. Demarai Gray en Dominic Calvert-Lewin scoorden namens The Toffees, die daardoor nu zeven punten hebben na drie duels en nu tweede staan. Met één punt minder blijft Brighton & Hove Albion steken op de zevende plaats in de Premier League.

Meest opvallende moment tijdens Brighton & Hove Albion - Everton was de ophef die vooraf ging aan de 0-2. Na een klein uur kregen de bezoekers een strafschop door een overtreding van invaller Joël Veltman en Richarlison dacht vanaf elf meter aan te leggen, maar moest de bal laten aan Calvert-Lewin. Daar was de Braziliaanse aanvaller het duidelijk niet mee eens.

Aston Villa
Aston Villa
1 - 1
Brentford
Brentford

Brentford is na drie duels in de Premier League nog altijd zonder nederlaag. De promovendus hield Aston Villa knap op een gelijkspel. Op Villa Park liet Ivan Toney binnen tien minuten zijn eerste treffer op het hoogste niveau aantekenen. De spits bewees zijn waarde de voorbije seizoenen al in de League One en het Championship.

Sinds de start van het seizoen 2019/20 scoorde geen enkele speler in de vier Engelse profdivisies meer dan Toney (56 doelpunten). Genoeg voor de overwinning was zijn doelpunt overigens niet. Aston Villa-recordaankoop Emiliano Buendía bracht zijn ploeg snel op gelijke hoogte, maar verder dan dat kwamen The Villans niet.

Norwich City
1 - 2
Leicester City

Leicester City houdt aansluiting met de bovenste plaatsen in de Premier League. Het Norwich City van Tim Krul mocht in eigen huis lang aanspraak maken op het eerste punt van het seizoen, maar Mark Albrighton schoot de hoop van de promovendus in de slotfase aan diggelen. Met een droge knal kroonde de routinier zich een klein kwartier voor tijd tot matchwinner.

Jamie Vardy opende het bal op Carrow Road met zijn tweede doelpunt van het seizoen, maar Norwich City kwam pal voor rust langszij door een benutte penalty van de Finse spits Teemu Pukki. Na het doelpunt van Albrighton hoopte Norwich in de absolute slotfase nog op een verdiend punt, maar Leicester City hield stand en herstelde zich zo van de nederlaag bij West Ham United.

Newcastle United
2 - 2
Southampton
Southampton

Zowel Newcastle United als Southampton wacht na drie duels nog altijd op de eerste zege van het seizoen. Na een kleurrijke tweede helft moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Na doelpunten van Callum Wilson en Mohamed Elyounoussi leek Allan Saint-Maximin Newcastle United in de extra speeltijd de zege te bezorgen, maar James Ward-Prowse besliste anders. De captain van Southampton benutte in de zesde minuut (!) van de extra tijd een penalty en bezorgde zijn ploeg zo een punt.