Vieira vindt in Frankrijk nieuwe trainersklus

Reacties

Patrick Vieira gaat aan de slag als hoofdtrainer van Strasbourg. De Fransman zat na zijn vertrek bij Crystal Palace halverwege maart zonder club.

Vieira vindt in Frankrijk nieuwe trainersklus
© Pro Shots

Voor Vieira wordt het zijn vierde klus als hoofdtrainer van een eerste elftal. Eerder stond hij aan het roer bij New York City, OGC Nice en Crystal Palace. Nadat Vieira elf wedstrijden op rij niet had gewonnen, werd hij ontslagen door de Londense club. Bij Strasbourg tekent Vieira een contract voor drie seizoenen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Strasbourg handhaafde zich afgelopen seizoen met een vijftiende plek nipt op het hoogste niveau van Frankrijk. De Franse club is inmiddels in handen gekomen van BlueCo, het bedrijf dat ook Chelsea in bezit heeft. Eigenaar Todd Boehly hoopt net als Manchester City een heel imperium aan clubs op te bouwen, waardoor een nauwe samenwerking tussen Strasbourg en Chelsea in de lijn der verwachting ligt.

'Ik ben bijzonder blij om bij Strasbourg aan de slag te gaan', vertelde Vieira via de clubkanalen. 'Ik ken de geschiedenis en de identiteit van deze club, het enthousiasme dat het opwekt, het belang dat het heeft voor de regio, een plek met voetbal en passie. De transformatie van de club in de afgelopen jaren is daar een mooi voorbeeld van. Vandaag begint een nieuwe periode voor de club.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.