Vidal niet bang voor Portugal en blikt al vooruit naar de finale

Reacties

Chili en Portugal treffen elkaar woensdagavond in de halve finale in de strijd om de Confederations Cup (20.00 uur). Een lastig duel voor de winnaars van de Copa América, desondanks kijkt Bayern München-middenvelder Arturo Vidal al vooruit naar de finale.

Vidal niet bang voor Portugal en blikt al vooruit naar de finale

Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij de dertigjarige Chileen. 'Ik heb het al tegen mijn Duitse ploeggenoot Joshua Kimmich gezegd; we treffen elkaar in de finale', legt El Piranha uit tegenover media in Rusland.

Vidal maakt zich weinig zorgen over het feit dat bij de opponent Cristiano Ronaldo op het veld staat. 'Ronaldo is een wijsneus', stookt Vidal het vuurtje op. 'Voor mij bestaat hij niet.' De sterspeler van Real Madrid was tot dusver twee keer trefzeker tijdens het toernooi om de Confederations Cup. Als de Portugees er tegen Chili twee maakt, evenaart hij de Braziliaan Pelé. Ronaldo staat op 75 interlandgoals, terwijl de drievoudig wereldkampioen op 77 treffers staat. Het record van Iraniër Ali Daei (109 goals) is nog ver uit zicht.

Het is nog onzeker of bondscoach Fernando Santos donderdag een beroep kan doen op smaakmaker Bernardo Silva. De kersverse aankoop van Manchester City liep zaterdag een enkelblessure op in het treffen met Nieuw-Zeeland. Borussia Dormtund-back Raphaël Guerreiro is zeker niet van de partij. Na eerdere berichten dat hij een breuk had opgelopen in de groepswedstrijd tegen Rusland, kwam later naar buiten dat zijn blessure minder erg is dan verwacht. Desondanks is hij niet fit genoeg voor de wedstrijd tegen de Zuid-Amerikanen.

Donderdag staat de tweede halve finale op de rol tussen Duitsland en Mexico (20.00 uur). Zondag staat de finale gepland in de eindstrijd om de Confederations Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.