Ronaldo heeft Pelé in het vizier na indrukwekkende mijlpaal

Reacties

Cristiano Ronaldo bereikte weer eens een indrukwekkende mijlpaal door in het Confederations Cup-duel van zaterdag met Nieuw-Zeeland (4-0) zijn 75ste interlandgoal te maken. De 32-jarige aanvoerder van Portugal heeft er vertrouwen in dat er een jaar na de Europese titel weer eremetaal in het vat zit.

Ronaldo heeft Pelé in het vizier na indrukwekkende mijlpaal

Ronaldo maakte in de derde groepswedstrijd (zijn 55ste optreden van 2016/17) van het toernooi in Rusland zijn 56ste officiële treffer van het seizoen voor club en land door uit een strafschop de score te openen tegen Nieuw-Zeeland. Door die overwinning eindigde Portugal in Groep A dankzij een beter doelsaldo dan Mexico als eerste en wacht in de halve finale Chili of Duitsland.

'Het was moeilijk om beter te spelen dan we deden, omdat het veld niet al te best was', reageerde Ronaldo na afloop. Hoewel nu dus een duel met de kampioen van Zuid-Amerika of de wereldkampioen wacht, is de Portugees topscorer aller tijden vol vertrouwen. 'We weten dat zowel Chili als Duitsland een goede ploeg is, maar we hebben vertrouwen en willen winnen.'

Het succes van Portugal gaat mogelijk gepaard met een verdere opmars van Ronaldo op de lijst met meest scorende internationals aller tijden. Ronaldo heeft nog maar twee treffers nodig om Pelé (77) te achterhalen. De nummers één en twee op die lijst, Ali Daei (109 goals voor Iran) en Ferenc Puskás (84 goals voor Hongarije en Spanje), zijn voorlopig nog buiten bereik.

Ronaldo constateerde na afloop dat hij de Braziliaanse legende Pelé misschien in het duel met Nieuw-Zeeland al had kunnen achterhalen. 'Ik heb het team geholpen, maakte het openingsdoelpunt en kreeg meer kansen', aldus de captain, die ploeggenoot João Moutinho een andere mijlpaal zag bereiken. De middenvelder van AS Monaco speelde zijn honderdste interland.

Internationals met minstens 75 doelpuntenGoals (caps)
1.Ali Daei (Iran)109 (149)
2.Ferenc Puskás (Hongarije/Spanje)84 (89)
3.Godfrey Chitalu (Zambia)79 (111)
4.Hussein Saeed Mohammed (Irak)78 (137)
5.Pelé (Brazilië)77 (92)
6.Sándor Kocsis (Hongarije)75 (68)
 Kunishige Kamamoto (Japan)75 (76)
 Bashar Abdullah (Koeweit)75 (133)
 Cristiano Ronaldo (Portugal)75 (142)
 Bron: RSSSF.com
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.