PSV-aanwinst Lozano dompelt Russen in rouw

Reacties

Mexico heeft zich geplaatst voor de halve finale van de strijd om de Confederations Cup. Kersvers PSV'er Hirving Lozano loodste zijn ploeg langs organisator Rusland: 2-1. Zo houdt het toernooi voor het gastland al op na drie duels, terwijl Portugal ook doorgaat naar de halve finale.

PSV-aanwinst Lozano dompelt Russen in rouw

De Russen drongen in de beginfase duidelijk het meeste aan. Het leidde nog niet tot grote kansen, maar wel bijna tot een strafschop. Spits Fedor Smolov ging in het zestienmetergebied naar de grond, maar de bal ging - zelfs na inmenging van de videoscheidsrechter - niet op de stip. Smolov kreeg daarna een goede mogelijkheid op de openingstreffer. Hij trof eerst de paal en in de rebound was doelman Guillermo Ochoa de baas. De Mexicaanse sluitpost moest even later toch vissen toen de vrijstaande Aleksandr Samedov scoorde.

Rusland zat met die goal op rozen, maar moest vijf minuten later weer opnieuw beginnen. PSV-middenvelder Andrés Guardado testte doelman Igor Akinfeev met een lastige vrije trap. Waar de doelman in die situatie nog redding bracht, was hij later kansloos op een knappe kopbal van verdediger Néstor Araujo. De bal vloog met een boog over Akinfeev in het doel: 1-1.

Al vroeg na rust deden de Mexicanen het gastland nog meer pijn. De Russische defensie en Akinfeev verkeken zich op een dieptepass van middenvelder Héctor Herrera. De keeper liet zich aftroeven door Lozano, die vliegensvlug bij de bal was om deze binnen te koppen. Akinfeev kon enkel nog aanschouwen hoe hij de 2-1 om zijn oren kreeg.

Het moment van de 2-1: Hirving Lozano is eerder bij de bal dan Igor Akinfeev.
Het moment van de 2-1: Hirving Lozano is eerder bij de bal dan Igor Akinfeev.

Mexico leek binnen het uur de genadeslag te geven aan de Russen toen Héctor Moreno de 3-1 binnenkopte. Terwijl de Mexicanen uitbundig juichten, maakte de scheidsrechter opnieuw het gebaar dat er naar de beelden werd gekeken. Die boden uitkomst: het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Rusland leefde nog, maar moest wel met tien spelers verder nadat Yuri Zhirkov een rode kaart kreeg. In het restant van het duel kwamen beide landen niet meer tot scoren.

Nieuw-Zeeland - Portugal 0-4
Europees kampioen Portugal had tegen Nieuw-Zeeland maar één doel en dat was de koppositie in de poule veroveren. Dan moest er wel worden afgerekend met Nieuw-Zeeland, dat nog geen punt had gepakt dit toernooi. De Portugezen begonnen met alle sterren, bij de Nieuw-Zeelanders was er wederom een basisplaats voor PEC Zwolle-middenvelder Ryan Thomas.

Na een wat stroperige start was het Cristiano Ronaldo die de wedstrijd opende. Nadat hij eerder al twee keer dicht bij een treffer was, mocht de sterspeler van Real Madrid aanleggen van elf meter. Nadat Danilo door twee man naar de grond werd gewerkt, schoot Ronaldo het leder onberispelijk in de bovenhoek. Het was alweer zijn 75ste treffer namens de Portugese ploeg.

Cristiano Ronaldo opende de score voor Portugal uit een strafschop.
Cristiano Ronaldo opende de score voor Portugal uit een strafschop.

Vier minuten later verdubbelde Bernardo Silva de score. De middenvelder van AS Monaco, die de overstap maakt naar Manchester City, kon na een flitsende aanval over de linkerkant eenvoudig binnentikken. Nieuw-Zeeland kon er vrij weinig tegen in brengen.

In het tweede bedrijf gebeurde er weinig, al liet Pepe zich niet voor het eerst van zijn minst goede kant zien. De verdediger van Real Madrid pakte totaal onnodig een gele kaart en mist daardoor de eerstvolgende wedstrijd. De moegestreden Ronaldo werd na driekwart gewisseld voor Nani. Uiteindelijk was het diezelfde Nani die de 4-0 maakte, even daarvoor had André Silva de derde Portugese treffer voor zijn rekening genomen. Dankzij de goede doelcijfers is Portugal groepswinnaar.

Stand Groep A

LandDuels/PuntenDoelcijfers
Portugal*3-7(7-2)
Mexico*3-7(6-4)
Rusland3-3(3-3)
Nieuw-Zeeland3-0(1-8)

Portugal speelt als groepswinnaar in de halve finale tegen de nummer twee van Groep B. Mexico treft de winnaar van Groep B. Bekijk hier alles over de strijd om de Confederations Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.