Chili en Duitsland naderen halve finale na gelijkspel in topper

Reacties

Chili en Duitsland hebben elkaar donderdag op een 1-1 gelijkspel gehouden tijdens de poulefase op het toernooi om de Confederations Cup. Na een boeiende eerste helft vervlakte het duel in Kazan. Met het resultaat liggen beide teams op koers voor de halve finale.

Chili en Duitsland naderen halve finale na gelijkspel in topper

De Duitse verdediging wist zich in de openingsfase totaal geen raad met de Chileense druk en maakte de ene na de andere fout. Al in de zesde minuut betaalde de onervaren Mannschaft (de basiself telde gemiddeld slechts 24 jaar, waarmee het team vijf jaar jonger was dan de opponent) de tol voor de slordigheden. Shkodran Mustafi leverde de bal zomaar in, waarna Arturo Vidal razendsnel Alexis Sánchez lanceerde. De sterspeler van Arsenal passeerde vervolgens Marc-André ter Stegen met een punter en kroonde zich en passant tot Chileens topscorer aller tijden met 38 goals, één meer dan Marcelo Salas.

Chili rook bloed en bleef Duitsland vastzetten. De wereldkampioen ontsnapte aan een 2-0 achterstand toen een schot van Eduardo Vargas op de lat boven Ter Stegen uiteenspatte. Dat de speler van Barcelona keepte had niets te maken met de fouten van Bernd Leno in het duel met Australië. Bondscoach Joachim Löw had voor het toernooi al laten doorschemeren dat hij in de drie groepswedstrijden drie verschillende keepers in zou zetten.

Bondscoach Joachim Löw had zijn honderdste zege kunnen boeken met de Mannschaft, maar moet dus nog even geduld betrachten.
Bondscoach Joachim Löw had zijn honderdste zege kunnen boeken met de Mannschaft, maar moet dus nog even geduld betrachten.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Duitsland langzaam maar zeker in de wedstrijd. De 1-1 viel niettemin uit het niets. Na een vloeiende aanval tikte Lars Stindl binnen op aangeven van Jonas Hector.

Zo vermakelijk de eerste 45 minuten waren, zo weinig spectaculair verliep het tweede bedrijf. Chili probeerde wel aan te dringen, maar van een offensief zoals in de beginfase was allerminst sprake. Duitsland, dat veel spelers van de vaste kern heeft thuisgelaten voor dit toernooi, bleef redelijk eenvoudig op de been en staat er door het gelijkspel uitstekend voor met vier punten uit twee duels. Chili heeft dezelfde score en blijft Duitsland op doelsaldo voor. Kameroen en Australië hebben slechts één punt nadat hun onderlinge duel eerder op de dag in een 1-1 remise eindigde.

Duitsland, waar Ajacied Amin Younes op de bank bleef, sluit de groepsfase zondag af in Sochi met een wedstrijd tegen Kameroen. Chili speelt diezelfde dag tegen Australië in Moskou.

De stand in Groep B:

LandDuels/PuntenDoelcijfers
1. Chili2-43-1
2. Duitsland2-44-3
3. Australië2-13-4
4. Kameroen2-11-3
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.