Australië en Kameroen verliezen beide met gelijkspel

Australië en Kameroen hebben elkaar donderdag op een gelijkspel gehouden in de strijd om de Confederations Cup. Met de 1-1 schieten beide landen weinig op.

Zowel Australië als Kameroen ging tijdens zijn ouverture onderuit en kon zich in Sint-Petersburg geen tweede nederlaag permitteren. Die wetenschap leidde tot voorzichtigheid aan beide kanten. Australië probeerde wel het spel te maken, maar deed dat in een te laag tempo om de opponent te verontrusten.

De ruststand van 0-0 stond in de sterren geschreven, maar bij het scheiden van de markt sloeg Kameroen opeens toe. De Australische verdediging, incluis keeper Matt Ryan, werd in verlegenheid gebracht door een lange bal en zag André-Frank Zambo Anguissa knap afronden.

Kameroen maakte een einde aan een droogte van 313 minuten op de Confederations Cup.

Na de hervatting was Australië simpelweg veroordeeld tot het kiezen van de aanval. The Socceroos konden lange tijd weinig klaarspelen, maar werden na een uur in het zadel geholpen door Ernest Mabouka, die in het strafschopgebied Alex Gersbach onderuit haalde. De toegekende strafschop werd verzilverd door Mark Milligan.

Kameroen - met Ajacied André Onana opnieuw op de bank - voelde geen aanstalten om te jagen op een nieuwe voorsprong en liet het initiatief aan Australië. De deelnemer aan de jongste drie WK's deed daar weinig mee, waardoor de stand op het scorebord niet meer hoefde te worden geactualiseerd, ook omdat het Kameroense slotoffensief te laat kwam.

Later op de avond staat in dezelfde groep nog het duel tussen wereldkampioen Duitsland en Copa América-houder Chili op het programma. De toptwee plaatst zich voor de halve eindstrijd.