VI Live: Atlético Madrid verliest, tranen bij Balotelli

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

Hierbij is de VI Live van zaterdag ten einde.

23:51 uur: EINDSTAND ALMÉRIA - ATLÉTICO MADRID 2-0
Koploper Atlético Madrid verliest met 2-0 van laagvlieger Alméria. Na de 1-0 kreeg doelman Aranzubia een rode kaart voor een vermeende overtreding op Jonathan. Jose Antonio Verza benutte de toegekende strafschop. Gelegenheidsdoelman Gabi (Atlético had al drie keer gewisseld) stond in de verkeerde hoek.

23:36 uur: GOAL ALMÉRIA - ATLÉTICO MADRID 1-0
De koploper komt op achterstand door een prachtdoelpunt. Jose Antonio Verza neemt de corner, krijgt de bal terug en draait 'm in de verre hoek achter doelman Aranzubia. Nog tien minuten te spelen.

LANDGENOTEN: een flinke zege voor het Lierse SK van trainer Stanley Menzo. Bij hekkensluiter Bergen wint de ploeg van de Nederlander met 5-1. Arjan Swinkels ziet toe hoe zijn ploeggenoot Mbaye Diagne drie keer scoort. Door de ruime overwinning is Lierse knap negende en Bergen nog altijd afgetekend laatste.

22.46 uur: RUSTSTAND ALMÉRIA - ATLÉTICO MADRID 0-0
Atlético moet na rust aan de bak om verder weg te lopen bij rivalen Barcelona en Real Madrid. Voor rust is nog niet gescoord.

22.40 uur: EINDSTAND NAPOLI - AC MILAN 3-1
De eerste verliespartij van Clarence Seedorf met AC Milan in de competitie is een feit. Napoli wint verdiend. Mario Balotelli houdt het niet droog. De Italiaan laat na zijn wissel zijn emoties de vrije loop en huilt vanwege het verlies van Milan en naar verluidt ook door racistische geluiden vanaf de tribunes. De Italiaan heeft ook een week vol privé-perikelen achter de rug.

22.37 uur: EINDSTAND FEYENOORD - NEC 5-1
Na een valse start imponeert Feyenoord en winnen de Rotterdammers met 5-1 van NEC, dankzij uitblinkers Lex Immers, Graziano Pellè en Jean-Paul Boëtius.

22.24 uur: GOAL FEYENOORD - NEC 5-1
Feyenoord maakt de avond voor NEC nog een beetje erger. Jean-Paul Boëtius maakt zijn tweede en Feyenoords vijfde. Hij mag over links opkomen en schiet in de verre hoek.

22.09 uur: FEYENOORD - NEC 4-1
Wat Pellè niet lukte, lukt ook Søren Rieks niet. De Deen mag een strafschop nemen na een overtreding van Nelom, maar ziet zijn inzet gekeerd worden door doelman Erwin Mulder.

22.05 uur: GOAL FEYENOORD - NEC 4-1
Met een fraaie volley met links maakt Graziano Pellè aan alle spanning een einde. Feyenoord leidt met 4-1 en beleeft een prettige avond.

22.02 uur: GOAL NAPOLI - AC MILAN 2-1
Met een kopbal zet Gonzalo Higuaín Napoli op voorsprong. Clarence Seedorf stevent mogelijk af op zijn eerste nederlaag in de Serie A als trainer van Milan.

22.00 uur: GOAL FEYENOORD - NEC 3-1
Lex Immers zet goed door en legt de bal voor het doel. Ruben Schaken maait compleet over de bal heen en van de verwarring die daarna ontstaat, profiteert Jean-Paul Boëtius optimaal door de 3-1 binnen te schieten.

22.00 uur: AFTRAP UD ALMERÍA - ATLÉTICO MADRID
Bij Atlético Madrid ontbreekt de aan zijn onderrug geblesseerde doelman Thibaut Courtois. Hij wordt onder de lat vervangen door Daniel Aranzubia. De teruggekeerde Diego staat op 'tien' achter spits Diego Costa.

21.50 uur: EINDSTAND REAL MADRID – VILLARREAL4-2
Real Madrid klopt Villarreal met 4-2, dankzij treffers van Karim Benzema (twee), Gareth Bale en Jesé Rodriguez. Namens de bezoekers deden Mario en Giovani dos Santos wat terug. Door de overwinning komt Real op gelijke hoogte met koploper Atlético Madrid in de Primera División.

21.37 uur: EINDSTAND NAC BREDA -RODA JC 2-0
NAC pakt hele dure punten tegen Roda. Trainer Jon Dahl Tomasson kan bij de Limbugers nog niet bogen op goede resultaten.

21.36 uur: RUSTSTAND NAPOLI - AC MILAN 1-1
Clarence Seedorf gaat zijn ploeg toespreken bij een 1-1 stand.

21.34 uur: EINDSTAND GO AHEAD EAGLES – AZ 2-1
Go Ahead Eagles verslaat AZ met 2-1. In de extra tijd redde Roy Beerens de eer met een van richting veranderd schot. Namens Go Ahead scoorden Doke Schmidt en Johann Berg Gudmundsson (eigen doelpunt).

21.32 uur: RUSTSTAND FEYENOORD - NEC 2-1
Feyenoord en NEC gaan rusten bij 2-1. De Rotterdammers hadden met 3-1 voor kunnen staan, maar Graziano Pellè miste een strafschop.

21.32 uur: GOAL NAC BREDA - RODA JC 2-0
Stipe Perica pakt de bal af van doelman Filip Kurto, die te ver uit komt. De Kroatische invaller schiet de 2-0 binnen. Zijn vijfde doelpunt alweer, allemaal gemaakt als invaller.

21.26 uur: GOAL GO AHEAD EAGLES – AZ 2-0
Invaller Jarchinio Antonio krijgt de kans om de wedstrijd te beslissen. Hij passeert doelman Esteban en denkt de bal binnen te schuiven, maar Johann Berg Gudmundsson raakt de bal nog voor de lijn. Hij schiet hem echter ongelukkig in zijn eigen doel.

21.25 uur: FEYENOORD - NEC 2-1
Pellè krijgt een grote kans op 3-1. De Italiaan mist echter een strafschop. Feyenoord kreeg die penalty nadat Jean-Paul Boëtius werd neergehaald door Ryan Koolwijk. Eerder zag Lex Immers zijn schot van de lijn gehaald worden.

21.22 uur: GOAL FEYENOORD - NEC 2-1
Feyenoord komt nu zelfs op voorsprong. Daryl Janmaat krijgt de bal mee van Lex Immers en geeft voor op Graziano Pellè. De Italiaan schiet raak en maakt daarmee zijn zeventiende doelpunt dit seizoen.

21.16 uur: GOAL NAC BREDA - RODA JC 1-0
Invaller Adnane Tighadouini zet NAC Breda op voorsprong met een schot in de korte hoek.

21.12 uur: GOAL FEYENOORD – NEC 1-1
Na een moeizaam begin komt Feyenoord op gelijke hoogte. Miquel Nelom geeft voor, Lex Immers maakt af.

20.59 uur: GOAL NAPOLI - AC MILAN 1-1
Clarence Seedorf kan met AC Milan precies drie minuten genieten van de voorsprong. Gökhan Inler zorgt voor de 1-1.

20.56 uur: GOAL FEYENOORD - NEC 0-1
Søren Rieks opent verrassend de score voor NEC. Hij ramt vanaf twintig meter een volley op schitterende wijze in het doel. Feyenoord kan op zoek naar de gelijkmaker. Dit doelpunt zou wel eens mee kunnen dingen naar de eretitel 'Goal van het Jaar'.

20.55 uur: GOAL NAPOLI - AC MILAN 0-1
Wat een debuut voor Adel Taarabt! Hij zet na zeven minuten AC Milan op voorsprong. Trainer Clarence Seedorf kijkt tevreden toe.

20.47 uur: RUSTSTAND REAL MADRID - VILLARREAL 2-1
Real gaat met een 2-1 voorsprong de rust in door goals van Gareth Bale en Karim Benzema. De aansluitingstreffer van Mario maakt een einde aan een serie van 724 (!) minuten zonder tegengoal in Santiago Bernabéu. Daarmee zet Real wél een clubrecord neer. Het oude record, van 703 minuten, stamt uit 1958.

20.45 uur: NAPOLI - AC MILAN
AC Milan-coach Clarence Seedorf stuurt in Napels Nigel de Jong en Urby Emanuelson vanaf de aftrap het veld in. Bij Napoli is Dries Mertens basisspeler.

20.45 uur: AFTRAP FEYENOORD - NEC
Ook in De Kuip zijn we onderweg. Feyenoord hoopt te profiteren van het puntenverlies van concurrenten FC Twente en Vitesse. NEC hoopt op punten om onderin weg te komen.

20.34 uur: EINDSTAND PSV - FC TWENTE 3-2
PSV houdt stand en trekt de overwinning over de streep. FC Twente wordt met 3-2 verslagen in Eindhoven en loopt averij op in de titelrace.

20.31 uur: RUSTSTAND NAC BREDA – RODA JC 0-0
NAC Breda en Roda JC gaan rusten met 0-0 na een gelijkopgaande eerste helft.

20.31 uur: RUSTSTAND GO AHEAD EAGLES – AZ 1-0
AZ heeft het erg lastig in Deventer, waardoor Go Ahead Eagles in eigen huis bij rust, dankzij een doelpunt van Doke Schmidt, met 1-0 leidt.

20.26 uur: GOAL REAL MADRID - VILLARREAL 2-0
Binnen het half uur staat Real Madrid al met 2-0 voor. Gareth Bale maakt de 1-0, de tweede treffer komt van Karim Benzema.

20.21 uur: GOAL GO AHEAD EAGLES – AZ 1-0
Doke Schmidt haalt van afstand verwoestend uit en passeert via de binnenkant van de paal AZ-doelman Esteban. Go Ahead staat dus op voorsprong.

20.20 uur: EINDSTAND SWANSEA CITY – CARDIFF CITY 3-0
Door een goede tweede helft wint Swansea City de South Wales Derby met 3-0. Na de 1-0 van Wayne Routledge waren Nathan Dyer en Wilfried Bony de makers van de andere treffers. The Swans winnen dus de eerste wedstrijd onder leiding van Garry Monk.

20.18 uur: EINDSTAND HAMBURGER SV - HERTHA BSC 3-0
HSV-trainer Bert van Marwijk verliest voor de zesde keer op rij in de Bundesliga. Hertha BSC is dankzij treffers van Adrián Ramos (twee) en Sami Allagui met 3-0 te sterk.

20.07 uur: GOAL PSV - FC TWENTE 3-2
Na een corner valt de bal voor de voeten van Kyle Ebecilio. Hij schiet van dichtbij raak en brengt de spanning weer helemaal terug.

20.00 uur: AFTRAP REAL MADRID - VILLARREAL
Bij Real Madrid ontbreekt de geschorste Cristiano Ronaldo in de basis. Jongeling Jesé en de weer herstelde Gareth Bale staan wel aan de aftrap.

LANDGENOTEN: Het Anderlecht van trainer John van den Brom heeft op bezoek bij KV Kortrijk ternauwernood een nederlaag voorkomen. In de allerlaatste minuut werd het 2-2, waardoor het gat met koploper Standard Luik nog wel altijd negen punten is. De lijstaanvoerder heeft ook nog een wedstrijd tegoed. Bij Anderlecht zat Bram Nuytinck negentig minuten op de bank en behoorde Demy de Zeeuw niet tot de wedstrijdselectie. De aansluitingstreffer van Gohi Bi Cyriac viel pas een kwartier voor tijd, waarna David Pollet in blessuretijd de goals van Elimane Coulibaly en Stijn de Smet kon wegpoetsen.

19.53 uur: GOAL PSV - FC TWENTE 3-1
Jetro Willems zorgt voor de 3-1. De linksback komt op, kapt de bal naar zijn mindere rechterbeen en schiet raak. Zijn lage schuiver zet PSV weer op een riante marge.

LANDGENOTEN: Wesley Sneijder heeft met Galatasaray een regelmatige zege geboekt op Eskisehirspor: 3-0. Burak Yilmaz en Aurélien Chedjou waren de doelpuntenmakers voor rust. Bij de tweede goal was Sneijder de aangever. Umut Bulut bepaalde de eindstand op 3-0. Door de zege komt Galatasaray tot op vier punten van koploper Fenerbahçe, dat nog wel een duel te goed heeft.

19.50 uur: EINDSTAND: RAYO VALLECANO – MÁLAGA 4-1
Nordin Amrabat gaat met Málaga hard onderuit. De aanvaller levert de assist voor de eretreffer van Aleksandr Jakovenko, maar kan een afgetekende nederlaag niet voorkomen. Rayo pakt dure punten in de strijd tegen degradatie en heeft de aansluiting met de onderkant van de middenmoot. Zo bezit Málaga bijvoorbeeld maar vier punten meer.

19.46: FEYENOORD – NEC NIJMEGEN
De opstellingen zijn binnen. Bij Feyenoord is John Goossens de vervanger van Jordy Clasie op het middenveld. Clasie staat op het punt vader te worden. In de achterhoede is Miquel Nelom de verwachte vervanger van de geschorste Bruno Martins Indi. Ruben Schaken speelt in plaats van de zieke Samuel Armenteros.
De opstellingen:
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Kongolo, Nelom; Goossens, Immers, Vilhena; Schaken, Pellè, Boëtius.
NEC: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Nielsen, Conboy; Rieks, Koolwijk, Foor; Hemlein, Higdon, Jantscher.

19.45 uur: AFTRAP GO AHEAD EAGLES – AZ
Denni Avdic begint voor het eerst dit seizoen in de basis bij een competitiewedstrijd van AZ. Hij vervangt Aron Jóhannsson in de punt van de aanval. De Amerikaanse spits is nog niet hersteld van een bovenbeenblessure.
Go Ahead Eagles: Andersen; Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk; Falkenburg, Overgoor, Türüc; Godee, Kolder, Houtkoop.
AZ: Esteban; Reijnen, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Ortiz, Elm; Berghuis, Avdic, Beerens.

19:45 uur: AFTRAP NAC BREDA – RODA JC
NAC Breda en Roda JC hebben afgetrapt. Bij NAC is Mats Seuntjens de vervanger van de geblesseerde Tim Gilissen . Danny Verbeek start in de plaats van de geschorste Anouar Hadouir. Bij Roda maakt Timo Letschert zijn debuut als rechtsback. Roly Bonevacia speelt op het middenveld op de plaats van de geschorste Anouar Kali.
NAC Breda: Ten Rouwelaar; De Roover, Drost, Buijs, Van der Weg; Matic, Seuntjens, Suk; Verbeek, Poepon, Sarpong.
Roda JC: Kurto; Letschert, Luijckx, Biemans, Van Peppen; Bonevacia, Pluim, Donald, Sutchuin Djoum; Hupperts, Jansen

19.36 uur: GOAL SWANSEA CITY – CARDIFF CITY 1-0
Swansea City begint goed aan de tweede helft. Wayne Routledge komt over links het zestienmetergebied van Cardiff binnen en plaatst de bal in de verre hoek. Debutant Marvin Emnes ziet dat vanaf de bank. Hij is in de rust gewisseld.

19.30 uur: RUSTSTAND PSV - FC TWENTE 2-1
Wat een tempo in Eindhoven! In een Engels aandoende wedstrijden besluiten beide ploegen de eerste helft met een 2-1 stand. De kansen over en weer zijn bijna niet te tellen en beide ploegen geven veel ruimte weg. Maar vermakelijk is het zeker.

19.23 uur: GOAL PSV – FC TWENTE 2-1
FC Twente krijgt loon naar werken. Quincy Promes schiet raak in de korte hoek. PSV mag zich de tegengoal aanrekenen. Promes ontvangt de bal immers uit een inworp.

19.18 uur: RUSTSTAND HAMBURGER SV - HERTHA BSC 3-0
Trainer Bert van Marwijk kijkt bij rust tegen een 3-0 achterstand aan tegen het Hertha BSC van collega Jos Luhukay. Adrián Ramos scoorde twee doelpunten en de andere treffer werd gemaakt door Sami Allagui.

19.17 uur: RUSTSTAND SWANSEA CITY – CARDIFF CITY 0-0
Garry Monk, de opvolger van de vertrokken manager Michael Laudrup bij Swansea City, staat bij rust nog op 0-0. Bij Swansea spelen Michel Vorm, die terugkeert van blessureleed, Jonathan de Guzman en Marvin Emnes mee. Laatstgenoemde maakt zijn debuut.

19.08 uur: GOAL HAMBURGER SV - HERTHA BSC 0-3
Opnieuw een deceptie voor HSV. Na de 0-1 zorgt Adrian Ramos met twee goals voor een tussenstand van 0-3 na 38 minuten, waardoor het duel al beslist lijkt. HSV moet zich zodoende meer en meer zorgen gaan maken over degradatie.

19.06 uur: GOAL PSV - FC TWENTE 2-0
Jürgen Locadia zorgt al voor 2-0! Op aangeven van Memphis Depay kopt de spits van PSV knap raak in de verre hoek.

18.51 uur: GOAL PSV - FC TWENTE 1-0
Santiago Arias zet PSV op voorsprong met zijn eerste doelpunt voor de Eindhovenaren. De rechtsback stoomt op, kapt achter zijn standbeen naar binnen en schiet raak in de korte hoek en beloont zo de sterke openingsfase van PSV.

18.50 uur: HAMBURGER SV - HERTHA BSC 0-1
Het zit Bert van Marwijk niet mee. René Adler stopt een strafschop van Adrián Ramos, maar de daarop volgende corner wordt ingekopt door Sami Allagui, waardoor het elftal van trainer Jos Luhukay de leiding neemt.

18.47 uur: PSV - FC TWENTE
Wat een begin was dat geweest voor Bryan Ruiz, die zijn oude ploeg FC Twente treft. De Costa Ricaan mist in de tweede minuut een enorme kans op aangeven van Santiago Arias. Zijn slappe rollertje is een prooi voor doelman Nick Marsman.

18.45 uur: PSV – FC Twente
De bal rolt in Eindhoven. Kan FC Twente de titelaspiraties ook bij PSV in leven houden? En is PSV in staat voor een opsteker te zorgen.

18.30 uur: AFTRAP HAMBURGER SV - HERTHA BSC
Bij het tegen degradatie strijdende HSV starten Ola John, Ouasim Bouy en Rafael van der Vaart allemaal in de basis. Ook is er een oranje tintje bij de trainers: Bert van Marwijk tegenover Jos Luhukay.

18.30 uur: AFTRAP SWANSEA CITY – CARDIFF CITY
Swansea City begint in de derby tegen Cardiff City met drie Nederlanders aan de aftrap. Michel Vorm staat onder de lat en Jonathan de Guzman begint op het middenveld. Opvallend is de basisplaats voor Marvin Emnes, die zijn debuut maakt. Dwight Tiendalli behoort niet tot de wedstrijdselectie.

18.23 uur: EINDSTAND WILLEM II - ACHILLES '29 3-2

17.58 uur: PSV - FC Twente
De opstellingen zijn binnen. Bryan Ruiz is op tijd fit om met PSV aan te treden tegen zijn oudeclub FC Twente. Hij begint als rechtsbuiten, wat ten koste gaat van Luciano Narsingh. Jorrit Hendrix vervangt in het centrum de geschorste Karim Rekik. Bij Twente vervangt in vergelijking met de midweekse zege bij SC Heerenveen (0-2) Robbert Schilder Dico Koppers en Shadrach Eghan maakt plaats voor Youness Mokhtar, waardoor Dusan Tadic als nummer 10 zal opereren.
PSV:
Zoet; Arias, Bruma, Hendrix, Willems; Park, Hiljemark, Schaars; Ruiz, Locadia, Depay.
FC Twente: Marsman; Rosales, Bengtsson, Bjelland, Schilder; Ebecilio, Tadic, Gutiérrez; Promes, Castaignos, Mokhtar.

17.55 uur: EINDSTAND Primera División
Valencia - Real Betis Sevilla 5-0
Valencia heeft een week na de verrassende 3-2 zege bij Barcelona opnieuw gewonnen. Thuis rekende Valencia eenvoudig af met Real Betis Sevilla: 5-0. Paco Alcácer was de uitblinker bij Valencia met twee doelpunten en een assist. Valencia klimt door de zege naar de vijfde plaats in de Spaanse Primera División.

Sunderland - Hull City 0-2
Chelsea is de nieuwe koploper van de Premier League. Het elftal van manager José Mourinho rekende thuis simpel af met Newcastle United. Een hattrick van Eden Hazard zorgde voor een 3-0 eindstand op Stamford Bridge. Manchester City bleef bij Norwich City steken op 0-0, waarmee het verzuimde de koppositie over te nemen van Arsenal, dat eerder met 5-1 verloor bij Liverpool.

17.23 uur: EINDSTAND BUNDESLIGA
1. FC Nürnberg - Bayern München 0-2
Werder Bremen - Borussia Dortmund 1-5
VfL Wolfsburg - FSV Mainz 05 3-0
SC Freiburg - 1899 Hoffenheim 1-1
Eintracht Frankfurt - Eintracht Braunschweig 3-0
Koploper Bayern München boekt een eenvoudige zege op het 1. FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek. Robben speelt tachtig minuten mee bij Bayern, dat verantwoordelijk is voor de Verbeeks eerste nederlaag van 2014. Bas Dost levert met een doelpunt een mooie bijdrage aan de 3-0 zege van VfL Wolfsburg, dat nu zesde staat.

17.20 uur: GOAL CHELSEA - NEWCASTLE UNITED 3-0
En daar is nummer drie! Eden Hazard maakt zijn derde van de middag door een strafschop te benutten. De koppositie lonkt, aangezien Manchester City nog altijd niet voor staat.

17.03 uur: GOAL ASTON VILLA - WEST HAM UNITED 0-2
West Ham United begint uitstekend aan de tweede helft, want binnen drie minuten scoort Kevin Nolan twee keer en zet zijn ploeg daarmee op een comfortabele voorsprong.

16.51 uur: GOAL VFL WOLFSBURG - FSV MAINZ 05 0-2
Bas Dost begint voor het eerst in de basis en bekroont dit met een doelpunt.

16.50 uur: RUSTSTAND PREMIER LEAGUE
Chelsea - Newcastle United 2-0
Aston Villa - West Ham United 0-0
Sunderland - Hull City 0-1
Crystal Palace - West Bromwich Albion 2-0
Chelsea en Crystal Palace stevenen af op een overwinning, want de Londense clubs leiden halverwege met 2-0 tegen respectievelijk Newcastle United en West Bromwich Albion. Manchester City staat bij rust nog gelijk op bezoek bij Norwich City.

16.47 uur: GOAL WERDER BREMEN - BORUSSIA DORTMUND 0-4
Henrikh Mkhitaryan maakt zijn tweede van de middag en maakt er 0-4 van in Bremen.

16.35 uur: GOAL 1. FC NÜRNBERG - BAYERN MÜNCHEN 0-2
Philipp Lahm maakt 0-2 in Stadion Nürnberg en lijkt daarmee de wedstrijd te beslissen.

16.33 uur: GOAL CHELSEA - NEWCASTLE UNITED 2-0
Eden Hazard verdubbelt op schitterende wijze de voorsprong. Na een geweldige assist van Samuel Eto'o maakt de Belg zijn tweede van de middag. Een aangezien Manchester City nog niet op voorsprong staat bij Norwich City, is de Londense club virtueel koploper.

16.26 uur: GOAL CHELSEA - NEWCASTLE UNITED 1-0
Eden Hazard opent de score op Stamford Bridge. De Belg passeert Tim Krul met een laag schot en maakt daarmee zijn tiende competitietreffer van het seizoen.

16.19 uur: RUSTSTAND BUNDESLIGA
1. FC Nürnberg - Bayern München 0-1
Werder Bremen - Borussia Dortmund 0-2
VfL Wolfsburg - FSV Mainz 05 0-0
SC Freiburg - 1899 Hoffenheim 0-0
Bayern München staat halverwege het uitduel met het 1. FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Mario Mandzukic. Ook Borussia Dortmund leidt bij rust op bezoek bij Werder Bremen. Robert Lewandowski en Henrikh Mkhitaryan zorgen voor de 0-2 ruststand.

16.04 uur: SUNDERLAND - HULL CITY
Al na vier minuten krijgt Wes Brown een rode kaart. Voor de verdediger van Sunderland alweer de derde keer dit seizoen, waarmee hij een Premier League-record evenaart. David Batty, Slaven Bilic, Vinny Jones, Franck Queudrue en Craig Short zijn zijn voorgangers.

Crystal Palace - West Bromwich Albion
Zeven Nederlanders verschijnen aan de aftrap tijdens de Premier League-duels van 16.00 uur. Drie van hen gaan met Newcastle United op bezoek bij Chelsea: Vurnon Anita, Luuk de Jong en Tim Krul. Stoke City start met Oussama Assaidi en Erik Pieters aan het uitduel met Southampton, waar Jos Hooiveld op de bank zit. Leroy Fer begint bij Norwich City, dat bezoek krijgt van Manchester City. Ricky van Wolfswinkel begint tijdens die wedstrijd op de bank. Datzelfde lot ondergaat Karim El Ahmadi bij Aston Villa tijdens het thuisduel met West Ham United, maar Leandro Bacuna heeft wél een basisplaats. Aanvoerder Ron Vlaar ontbreekt vanwege een blessure in de wedstrijdselectie.

15.51 uur: 1. FC NÜRNBERG - BAYERN MÜNCHEN
Het zit trainer Gertjan Verbeek van 1. FC Nürnberg niet mee. Tijdens het thuisduel met Bayern München staat hij na 21 minuten op achterstand door een treffer van Mario Mandzukic én heeft hij door blessures al twee keer moeten wisselen.

15.38 uur: EINDSTAND LIVERPOOL - ARSENAL 5-1
Liverpool maakt de titelstrijd in de Premier League nóg spannender, want het vernedert Arsenal en heeft nog maar vijf punten achterstand op de koploper. Tussenin staan Manchester City en Chelsea, die de koppositie kunnen overnemen.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
1. FC Nürnberg - Bayern München
Werder Bremen - Borussia Dortmund
VfL Wolfsburg - FSV Mainz 05
SC Freiburg - 1899 Hoffenheim
Eintracht Frankfurt - Eintracht Braunschweig

Arjen Robben heeft een basisplaats aan de kant van koploper Bayern München, dat op bezoek gaat bij het 1. FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek. Eljero Elia start bij Werder Bremen tijdens het thuisduel met Borussia Dortmund en datzelfde geldt voor Bas Dost, die met VfL Wolfsburg bezoek krijgt van FSV Mainz 05.

15.13 uur: GOAL LIVERPOOL - ARSENAL 5-1
Mikel Arteta redt de eer namens Arsenal door een strafschop binnen te schieten.

14.56 uur: GOAL LIVERPOOL - ARSENAL 5-0
Liverpool gaat ook na rust door. Raheem Sterling zorgt voor het vijfde doelpunt van de middag.

14.34 uur: RUSTSTAND LIVERPOOL - ARSENAL 4-0
Halverwege leidt Liverpool met 4-0 tegen Arsenal, een stand die al na twintig minuten op het scorebord staat. Dat is voor het eerst in een wedstrijd sinds de start van de Premier League.

14.06 uur: GOAL LIVERPOOL - ARSENAL 4-0
Liverpool gaat maar door. Daniel Sturridge maakt in de twintigste minuut 4-0. Bizar!

14.03 uur: GOAL LIVERPOOL - ARSENAL 3-0
En nu is het wél raak. Op aangeven van Luis Suarez schuift Raheem Sterling de derde treffer binnen.

14.00 uur: LIVERPOOL - ARSENAL
Liverpool overklast Arsenal en had al met 4-0 kunnen leiden. Luis Suarez ziet zijn schot op de paal belanden en Daniel Sturridge - daarvoor ook al dicht bij een treffer - mist de rebound.

13.56 uur: GOAL LIVERPOOL - ARSENAL 2-0
Binnen tien minuten staat het al 2-0 en opnieuw is Skrtel de doelpuntenmaker.

13.47 uur: GOAL LIVERPOOL - ARSENAL 1-0
Wat een start van de wedstrijd! Martin Skrtel schiet binnen uit een vrije trap van Steven Gerrard.

13.46 uur: AFTRAP LIVERPOOL - ARSENAL
Op Anfield beginnen Liverpool en Arsenal aan de wedstrijd. Luis Suarez zal zich graag willen laten zien tegen de koploper, die zich afgelopen zomer nog voor hem meldde.
Opstellingen:
Liverpool: Mignolet; Flanagan, Skrtel, Touré, Cissokho; Henderson, Gerrard, Coutinho; Sterling, Suarez, Sturridge.
Arsenal: Szczesny; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal; Arteta, Wilshere; Oxlade-Chamberlain, Ozil, Cazorla; Giroud.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.