Veto van Ten Hag pakt goed uit: vergeten United-verdediger bloeit helemaal op

Reacties

Victor Lindelöf (28) oogst complimenten na zijn optreden tegen Chelsea van donderdagavond. De Zweedse stopper leek zich op een dood spoor te bevinden, maar toont de laatste weken van het seizoen toch zijn waarde voor Manchester United.

Veto van Ten Hag pakt goed uit: vergeten United-verdediger bloeit helemaal op
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
4 - 1
Chelsea
Chelsea

In de eerste seizoenshelft was Lindelöf nauwelijks op het veld van Old Trafford te vinden. De ervaren stopper had met Raphaël Varane, Lisandro Martínez, Harry Maguire en uiteindelijk zelfs ook Luke Shaw vier centrumverdedigers voor zich in de pikorde en kwam in een half jaar tijd tot zes optredens voor United.

Toen Eintracht Frankfurt hem eind januari van de reservebank in Manchester wilde verlossen, ging Erik ten Hag echter op zijn strepen staan. Hij sprak volgens Engelse en Duitse media zijn veto uit op Deadline Day, waardoor Lindelöf tóch bij United bleef. Hij moest er vervolgens even op wachten, maar mede door blessureleed van Martínez en Maguire had Lindelöf de laatste acht Premier League-duels toch weer een basisplaats.

Tussendoor was de Zweed ook belangrijk in het FA Cup-duel met Brighton in de halve finales, onder meer door de beslissende penalty overtuigend binnen te schieten. Het was een symbolisch moment: de ietwat vergeten verdediger is weer helemaal terug in de spotlights. Na zijn prima optreden tegen Chelsea werd Lindelöf voor de camera van MUTV getrokken en gevraagd naar zijn goede vorm.

'Het gaat inderdaad lekker', beaamde hij. 'Iedere keer dat ik op het veld sta, wil ik mijn teamgenoten zo veel mogelijk helpen en in hun kracht brengen, om op die manier een overwinning af te dwingen. Ik denk dat me dat gelukt is, dus daar ben ik heel blij mee', zei de stralende Lindelöf, die nog een contract tot medio 2024 heeft in Manchester.

Lindelöf is uiteraard blij om met United weer de Champions League in te gaan. De reden voor voor het succes? 'Ik denk onze mentaliteit en de arbeid die iedereen erin stopt. Maar iedereen weet ook precies wat hij moet doen op het veld. We hebben een duidelijk systeem en iedereen kent daarin zijn rol. Daardoor hebben we bij vlagen geweldig voetbal gespeeld dit seizoen.'

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer V. Lindelöf
Meer over V. Lindelöf
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.