Vervroegd einde carrière dreigt voor Beinlich

Stefan Beinlich heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd als actieve profvoetballer gespeeld. De 36-jarige middenvelder van Hansa Rostock moet geopereerd worden en mist daardoor wellicht de rest van het seizoen.

Vervroegd einde carrière dreigt voor Beinlich

Beinlich blesseerde zich afgelopen weekeinde in de wedstrijd tegen MSV Duisburg. 'Ik ga van een gedwongen pauze van zeker drie tot vier weken uit', legde Beinlich uit aan Kicker. 'Op het veld had ik direct in de gaten dat het niet goed zat en dat het menens was.'

Onderzoek wees uit dat de schade in zijn linkerknie zo groot is, dat Beinlich dinsdag onder het mes moet. De Duitse Bundesliga heeft zijn laatste speeldag op 17 mei. Alleen als de vijfvoudig international na zijn verplichte rustperiode van vier weken snel herstelt, maakt hij dat mogelijk nog mee.

Beinlich vecht in de herfst van zijn voetballoopbaan de laatste tijd met een onwillige knie. Door de problemen aan het gewricht speelde hij dit seizoen pas negen wedstrijden. Zijn contract met Hansa loopt af, maar Beinlich kan in een andere functie verder bij de club.

Bekijk hier al onze video's