Vervloekt Valencia ook jongste debutant kwijt

Valencia lijkt stilaan vervloekt. Aarón Ñíguez debuteerde dinsdagavond bij de door blessures geteisterde Spaanse club, maar na 27 minuten moest hij al per brancard van het veld tijdens het Champions League-duel met AS Roma.

Vervloekt Valencia ook jongste debutant kwijt

'Ik voelde iets vreemds en toen ik de bal wilde schieten voelde ik een enorme, stekende pijn', verklaarde de zeventienjarige aanvaller in het lokale dagblad Las Provincias. 'Ik dacht dat het gescheurd was omdat het erg zeer deed.'

Volgens een eerste diagnose heeft Aarón een scheurtje in de achterste band van zijn rechterknie. De beloftevolle speler uit de jeugdopleiding van Valencia staat vermoedelijk minstens drie weken aan de kant. 'We zullen woensdag nog tests uitvoeren. We moeten nog 48 uur wachten voordat we meer kunnen zeggen', legde clubarts Antonio Giner uit.

'Dat ik de kans kreeg om te spelen, was magnifiek', bleef pechvogel Aarón positief. De aanvaller is de jongste speler die ooit namens Valencia speelde in de Champions League. 'Ik raakte dan wel na twintig minuten geblesseerd, maar toch ben ik tevreden dat ik heb gedebuteerd. Het was een mooi moment.'

Coach Quique Sánchez Flores verloor met Aarón al zijn elfde speler door een blessure. Mede daarom liet hij tegen Roma naast Aarón ook Vicente Romero Romero (19), Nacho Insa (20) en David Córcoles (21) hun debuut maken.

Bekijk hier al onze video's