Vervanger van De Ligt maakt geen indruk bij Juventus: 'Gemiste kans'

Reacties

Merih Demiral kreeg zaterdagavond de voorkeur boven Matthijs de Ligt bij Juventus, dat met 2-1 won van Hellas Verona. Italiaanse media zijn echter niet onder de indruk van de Turkse verdediger, die bij Gazzetta dello Sport als flop wordt benoemd.

Vervanger van De Ligt maakt geen indruk bij Juventus: 'Gemiste kans'

Demiral werd deze zomer door Juventus overgenomen van Sassuolo en de 21-jarige verdediger geldt als groot talent. Voor het Turkse elftal speelde hij al acht interlands. Zaterdagavond mocht hij ook zijn officiële debuut voor Juventus maken. De Turk kreeg de voorkeur boven De Ligt, die de afgelopen wedstrijden op zijn beurt de kans kreeg door de langdurige blessure van Giorgio Chiellini. Net als De Ligt beleefde ook Demiral niet bepaald een debuut om in te lijsten.

Na twintig minuten ging de bal op de stip voor Hellas Verona nadat de Turk een strafschop veroorzaakte. Samuel Di Carmine kroop slim voor de verdediger, ging naar de grond en hoorde het gewenste fluitje. Demiral haalde eerst nog opgelucht adem. Di Carmine miste namelijk de penalty, maar niet veel later werd het via Miguel Veloso alsnog 0-1. Die stand werd in het vervolg nog omgedraaid door goals van Aaron Ramsey en Cristiano Ronaldo.

Italiaanse media zijn niet onder de indruk van Demiral. Gazzetta dello Sport geeft de verdediger een 4,5 voor zijn optreden terwijl het Italiaanse Eurosport een 5 uitdeelt. 'Demiral heeft zijn kans verspeeld', vindt Gazzetta. 'De penalty die hij weggaf bracht Juventus in gevaar deze middag. Het enthousiasme en de energie die de Turk laat zien, gaan soms over het randje. Hij kan een goede verdediger worden, want sommige acties hadden veel weg van die van Chiellini, maar het is nu nog te wild.'

Maurizio Sarri nam het op voor zijn spelers na de nipte overwinning op de promovendus. 'Tegen Hellas heb ik wat wijzigingen doorgevoerd en daardoor verloren we wat balans. Dat was te zien. Het zal even duren voordat de verdedigers gewend zijn aan de juiste manier van ingrijpen. Nu hebben ze nog te weinig vertrouwen om onder druk van achteruit op te bouwen.'

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.