De Ligt-loos Juventus ontsnapt aan volgende teleurstelling

Na remises met Fiorentina (Serie A) en Atlético Madrid (Champions League) heeft Juventus zaterdag weer een overwinning mogen vieren. Zonder Matthijs de Ligt werd Hellas Verona met veel moeite opzij gezet.

Juventus
Juventus
2 - 1
Hellas Verona

Juventus speelt in acht dagen tijd drie competitiewedstrijden en komt dinsdag alweer in actie tegen Bologna. Maurizio Sarri besloot voor het thuisduel met Hellas gebruik te maken van de breedte van zijn selectie en gaf spelers als Miralem Pjanic, De Ligt en Wojciech Szczesny rust. Gianluigi Buffon keepte dankzij de reserveplaats van laatsgenoemde zijn 902e officiële wedstrijd, een evenaring van het record van Paolo Maldini, en Merih Demiral nam de positie van De Ligt over.

Demiral veroorzaakte in de twintigste minuut een strafschop. Samuel Di Carmine kroop slim voor de verdediger, ging naar de grond en hoorde het gewenste fluitje. Di Carmine nam zelf achter de bal plaats en schoot op de paal, waarna Darko Lazovic uit de rebound de lat raakte. Juventus leek met de schrik vrij te komen, maar kreeg de bal niet weg. Met een geweldige uithaal vanuit de tweede lijn zette Miguel Veloso Hellas, met Sofyan Amrabat in de basiself, alsnog op voorsprong.

Aaron Ramsey vierde zijn eerste basisplaats bij Juventus met de gelijkmaker. Het schot van de Welshman werd van richting veranderd door Koray Gunter en daardoor was keeper Marco Silvestri kansloos. De ploegen gingen in evenwicht aan de thee en vier minuten in de tweede helft kreeg ook Juventus een strafschop, na een overtreding op Juan Cuadrado. Cristiano Ronaldo schoot hard raak voor de 2-1.

Zonder overtuigend te spelen bleef Juventus na het doelpunt van Ronaldo de aanval zoeken. De thuisploeg kreeg ook wat kansjes, maar slaagde er niet in om de marge naar twee te brengen. Hellas bleef daardoor in de race voor minstens een punt en Buffon greep goed in bij twee kansen van Di Carmine. De keeper was zo ook op 41-jarige leeftijd nog belangrijk voor zijn ploeg.

Alles-of-niets
Juventus had het in het laatste kwartier echt even moeilijk. Amrabat maakte plaats voor Giampaolo Pazzini en met een extra spits binnen de lijnen ging Hellas alles-of-niets spelen. Het leverde vlak voor tijd nog een enorme kans voor Lazovic op. Zijn volley werd gekeerd door Buffon, waarna Veloso uit de rebound de lat raakte. Zo werd het nét geen droomavond voor de Portugees.

In blessuretijd kwam Hellas met tien man te staan. Marash Kumbulla pakte met een overtreding op de doorgebroken Blaise Matuidi zijn tweede gele kaart en moest vroegtijdig naar de kleedkamer. Juventus speelde de wedstrijd hierna rustig uit en staat op het moment van schrijven bovenaan in de Serie A, met tien punten uit vier duels. Internazionale kan later deze zaterdag echter de koppositie weer overnemen, als het minstens gelijkspeelt tegen stadgenoot AC Milan.