Vertrouwen bij PSV in return tegen Benfica: 'Kunnen het thuis afmaken'

Ondanks de nederlaag tegen Benfica heeft PSV vertrouwen in de return van volgende week. De Eindhovenaren maakten in de tweede helft een goede indruk en waren dicht bij de 2-2 in Estádio da Luz, maar die viel uiteindelijk niet.

Benfica
Benfica
2 - 1
PSV
PSV

'We hebben nu alle kans om het thuis af te kunnen maken', zei doelpuntenmaker Cody Gakpo tegen RTL 7. 'Natuurlijk wilden we hier winnen. We kregen ook goede kansen, dus dat is zonde. Dit is geen slechte uitgangspositie, maar het had beter gekund.'

In de eerste helft kwam PSV al vroeg op achterstand. 'Niet alles lukte, we waren een beetje slordig. Benfica had het geluk aan hun zijde. In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we bij elkaar moesten blijven. Dat hebben we in de tweede helft laten zien. Voor rust was ik zelf ook wat ongelukkig met mijn acties.'

Aanvoerder Marco van Ginkel bleef met 'een vreemd gevoel' achter. 'In de eerste helft hadden we het moeilijk, toch kregen we mogelijkheden om er meer uit te halen. Dan staan we bij rust met 2-0 achter. We zeiden tegen elkaar dat er nog genoeg mogelijk was. Cody maakte een goede goal. Uit de tweede helft halen we zeker positieve punten.'

Toch vond Van Ginkel Benfica voor de rust niet veel beter dan PSV. 'Vandaar het aparte gevoel. Uit de lange bal achter hun defensie hadden we meer kunnen halen. Daar lag ruimte, maar we creëerden alleen halve kansen. Als we de mogelijkheden beter hadden benut, zat er meer in. Bij Benfica gingen de twee kansen er meteen in.'