PSV flink in de problemen tegen Benfica na negatieve primeur

PSV is voor het eerst dit seizoen op achterstand gekomen. Benfica zorgde woensdagavond in de play-offs van de Champions League voor die primeur. Vlak voor rust werden de problemen nog groter.

Benfica
Benfica
2 - 1
PSV
PSV

PSV verscheen aan de aftrap in het heenduel in Lissabon in de wetenschap dat het dit seizoen al zijn zes officiële duels had gewonnen, waarvan vier in de voorronde van de Champions League. In die ijzersterke serie scoorde alleen Galatasaray twee keer tegen de Eindhovenaren, maar toen stonden de Turken al op achterstand.

In het Estádio da Luz kreeg PSV voor het eerst met tegenslag te maken. Rafa Silva zette Benfica al na tien minuten op voorsprong door doelman Joël Drommel met een diagonaal schot in de verre hoek te passeren. Vlak voor rust werden de problemen nog groter toen Julian Weigl na een corner de 2-0 binnenschoot.

PSV moet in de achtervolging, nu het voor het eerst dit seizoen twee goals tegenkrijgt. Volg de wedstrijd in VI Live