'Vertonghen mist tweeluik met PSV, Benfica wil vervanger bij Barça halen'

Reacties

Benfica kan in het tweeluik met PSV in de play-offs van de Champions League geen beroep doen op Jan Vertonghen. De Portugese topclub zou daarom al bezig zijn met het halen van een vervanger.

'Vertonghen mist tweeluik met PSV, Benfica wil vervanger bij Barça halen'
© Pro Shots

Dat meldt Record donderdagochtend. Vertonghen staat volgens de Portugese sportkrant drie weken aan de kant door de blessure die hij opliep tegen Spartak Moskou. De 34-jarige Belg werd afgelopen dinsdag in de rust van de return tegen Spartak Moskou in de derde voorronde van de Champions League in de rust vervangen door de Braziliaanse verdediger Morato. Onderzoek heeft een spierscheuring in zijn linkerkuit aan het licht gebracht, waardoor Vertonghen pas half september weer inzetbaar is.

Volgens Record zorgt de afwezigheid van Vertonghen ervoor dat Benfica doorpakt met de zoektocht naar een linksbenige centrale verdediger. Op verzoek van trainer Jorge Jesus zou de grootmacht uit Lissabon nu een bod voorbereiden op Samuel Umtiti, melden ook Spaanse media. De Franse verdediger is een van de spelers die deze zomer mag vertrekken bij Barcelona. Benfica zou tien miljoen euro over hebben voor de 27-jarige Umtiti, die in 2016 nog voor 25 miljoen euro overkwam van Olympique Lyon.

Voor Benfica zou Umtiti zeker niet de eerste versterking van deze zomer zijn. João Mário kwam transfervrij over van Internazionale, tot woede van zijn oude club Sporting Portugal. Daarnaast telden De Adelaars zo'n zeventien miljoen euro neer voor AA Gent-spits Roman Yaremchuk, op het EK tegenstander van Oranje met Oekraïne. Middenvelder Soualiho Meïte kwam voor zes miljoen euro over van Torino. Ook zou Benfica bezig zijn met het aantrekken van linksback Wendell (Bayer Leverkusen).

Wo 18 aug. 2021

Di 24 aug. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Benfica
Meer over Benfica
Meer PSV
Meer over PSV
Meer J. Vertonghen
Meer over J. Vertonghen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.