Benfica is laatste horde die PSV moet nemen richting Champions League

Reacties

Benfica heeft Spartak Moskou uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League. De Portugese topclub is daardoor de tegenstander van PSV in de play-offs op weg naar de groepsfase van het miljardenbal.

Benfica is laatste horde die PSV moet nemen richting Champions League
© Pro Shots

PSV werd bij de loting op 2 augustus gekoppeld aan de winnaar van het tweeluik tussen Spartak Moskou en Benfica, al moest er voor een ontmoeting met een van die twee wel nog eerst gewonnen worden van FC Midtjylland. Dat gebeurde, de in Eindhoven opgebouwde voorsprong werd dinsdagavond in Denemarken over de streep getrokken. Benfica legde net als PSV de basis voor het succes in de derde voorronde al in de eerste wedstrijd. De Portugezen wonnen vorige week met 0-2 in Moskou en gaven de voorsprong in eigen huis niet meer uit handen.

Met Jan Vertonghen en Nicolás Otamendi als twee van de drie centrale verdedigers behield Benfica in de thuiswedstrijd tegen Spartak de controle. Er werden weinig kansen weggegeven tegen de Russen, waar Jorrit Hendrix op de bank zat en Quincy Promes ontbrak. Vertonghen werd bij de start van de tweede helft gewisseld en zag vanaf de zijkant hoe João Mário de score in de 58ste minuut opende. De middenvelder die bij Internazionale nog onder Frank de Boer speelde en onlangs transfervrij werd vastgelegd door Benfica scoorde bij zijn thuisdebuut voor de grootmacht uit Lissabon.

Spartak had geen antwoord meer op die goal van de Inter-flop. De schade werd zelfs groter voor de Russen, Roman Yaremchuk bepaalde de eindstand op 2-0. PSV treft dus Benfica in de play-offs voor de groepsfase van de Champions League. De duels worden volgende midweek en de midweek daarna gespeeld. Op woensdag 18 augustus speelt PSV de uitwedstrijd tegen Benfica, op dinsdag 24 augustus staat het duel in Eindhoven op het programma.

Met Benfica treffen de Eindhovenaren een zware opponent. De Portugese topclub bereikte in negen van de laatste tien seizoenen minstens de groepsfase van de Champions League. De ploeg van trainer Jorge Jesus werd vorig seizoen derde in de Portugese competitie. Vanuit Nederlands perspectief is ex-Ajacied Vertonghen de bekendste speler in de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.