Benfica-coach blikt na 'bereiken eerste doel' al kort vooruit op PSV

Reacties

Benfica-coach Jorge Jesus keek na het uitschakelen van Spartak Moskou in de derde voorronde van de Champions League al kort vooruit op de play-offs. Daarin is PSV in de komende twee weken de tegenstander.

Benfica-coach blikt na 'bereiken eerste doel' al kort vooruit op PSV
© Pro Shots
Benfica
Benfica
2 - 0
Spartak Moskou
Spartak Moskou

'We hebben nu ons eerste doel bereikt. En in de play-offs treffen we met PSV een tegenstander die we kennen', zei Jesus tegen het Portugese Jornal de Notícias. Na de overwinningen op Spartak Moskou - het werd twee keer 2-0 - leeft Benfica in elk geval met vertrouwen toe naar de confrontaties tegen de Eindhovenaren.

'Ik vond ons echt goed spelen, de uitgangssituatie was natuurlijk positief en daar maakten we goed gebruik van', aldus Jesus, die nog niet uitgebreid wilde ingaan op PSV. 'Eerst Arouca', refereerde de oefenmeester aan de competitietegenstander van zaterdag. 'Er is gelukkig nog tijd om PSV te analyseren.'

Volgende week woensdag gaat PSV eerst op bezoek bij Benfica. Volgens Jesus was het publiek tegen Spartak Moskou een belangrijke factor. 'Hun steun was fundamenteel. Het voelde ook helemaal nieuw, om weer zo te worden aangemoedigd.'

Jesus heeft goede herinneringen aan PSV. Tien jaar geleden rekende hij met Benfica in de kwartfinale van het UEFA Cup-toernooi af met de equipe die toen onder leiding stond van Fred Rutten. In Lissabon werd het 4-1, in Eindhoven 2-2.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Benfica
Meer over Benfica
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.