Vertessen weet wat hij moet doen voor uitnodiging Rode Duivels

Reacties

Yorbe Vertessen heeft de ambitie zijn debuut te maken voor België. De PSV-huurling weet dat hij nog meer moet laten zien bij zijn tijdelijke tussenstation Union Sint-Gillis om dat doel te bereiken.

Vertessen weet wat hij moet doen voor uitnodiging Rode Duivels
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
3 - 3
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

Vertessen koos in de winterstop voor een tijdelijke verhuizing van PSV naar Union Sint-Gillis. De zoektocht naar meer speeltijd heeft het gewenste effect gehad getuige de 328 minuten, waarin hij met twee goals en twee assists zijn waarde bewees. 'Ik heb mezelf beloond voor het harde werk', zegt de aanvaller in De Morgen.

Zijn verhuizing heeft ook een ander bijkomend voordeel. In tegenstelling tot PSV is Vertessen met zijn Belgische werkgever nog wel actief in Europa. Donderdag kan de jeugdinternational tegen Ajax-bewinger Union Berlin zijn kwaliteiten tonen.

Vertessen probeert de lessen van Cody Gakpo in praktijk te brengen. 'Hij haalde altijd een heel hoog niveau, in trainingen en wedstrijden. Ik hoopte voor hem dat hij het nu zo goed zou doen bij Liverpool. Ik kon goed met hem overweg bij PSV. Meerdere mensen hadden het niet zo snel verwacht. Het is mooi dat het zo uitpakt. Ik zag zijn goals tegen Manchester United. Die eerste was typisch Cody: naar binnen komen en in de verste hoek krullen. En hoe hij zijn tweede goal binnen chipte, dat was de perfectie.'

Met het advies van Gakpo wil Vertessen de stap naar de Belgische nationale ploeg maken. Daar wordt PSV'er Johan Bakayoko mogelijk zijn concurrent. 'We zijn wel twee verschillende types', wijst Vertessen dat idee van de hand. 'Hij heeft veel potentieel en ik gun het hem allemaal ten zeerste dat het zo lekker gaat. Maar voor mij: om zelf de Rode Duivels te bereiken moet ik nog meer laten zien.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Union Sint-Gillis
Meer over Union Sint-Gillis
Meer Y. Vertessen
Meer over Y. Vertessen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.