Versterkt Jong Ajax na curieus begin niet langs Helmond

Reacties

Ondanks de aanwezigheid van vijf spelers uit de A-selectie van trainer Frank de Boer heeft Jong Ajax maandagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Helmond Sport. De laatste wedstrijd van de tweede speelronde van de Jupiler League kende een opmerkelijk begin.

Versterkt Jong Ajax na curieus begin niet langs Helmond

Het tweede competitieduel van Jong Ajax begon een kwartier later, omdat de lijnen op het veld van sportcomplex De Toekomst niet goed zichtbaar waren. Pas toen de gastheren verandering hadden gebracht aan die amateuristische omstandigheden, kon de opvallend gelouterde ploeg met spelers als Lucas Andersen, Viktor Fischer, de later geblesseerd uitgevallen Mike van der Hoorn en Ricardo van Rhijn en Yaya Sanogo de bal aan het rollen brengen.

Ook met al die Eredivisie-ervaring in de ploeg was Jong Ajax niet in staat om Helmond Sport de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen. Robert Muric (foto) zette de Amsterdamse beloften met een prachtige knal na een kwartier nog wel op voorsprong, maar in de 67ste minuut maakte Steven Edwards na een hoekschop gelijk. In de eerste helft had Helmond nog een grote kans gemist, toen Stanley Elbers alleen voor Andre Onana over schoot.

Jong Ajax mocht daarna van geluk spreken dat het na de valse competitiestart tegen Achilles '29 (1-2) niet opnieuw onderuitging. Uitblinker Gyrano Kerk kreeg nog twee prima kansen op de winnende treffer, maar de FC Utrecht-huurling miste. Desondanks staat de ploeg van trainer Jan van Dijk na twee duels op de vijfde plaats in de Jupiler League, negen plaatsen boven Jong Ajax. In een later stadium moet blijken wat de schade is bij Van Rhijn en Van der Hoorn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.