Verslagen Guardiola wijst naar VAR en penalty, maar is ook trots

Pep Guardiola kon zijn emoties nauwelijks in bedwang houden na de uitschakeling van Manchester City door Tottenham Hotspur (4-3) in de Champions League. De Spaanse manager maakte een verslagen indruk.

'Dit komt heel hard aan. We waren zo enorm dicht bij een plek in de halve finale. Het is keihard, maar we moeten dit accepteren. Het was een geweldige wedstrijd voor iedereen. Het stond na twintig minuten al 3-2 en in de tweede helft deden we er alles aan om de vierde te maken. We kregen ook heel veel kansen en maakten het doelpunt dat we nodig hadden, maar elk foutje wordt in dit toernooi meteen afgestraft. Het einde was verschrikkelijk voor ons. Ik wil wel graag Tottenham feliciteren met de plek in de halve finale', zei Guardiola.

De manager kon het niet laten om de beslissing van de VAR om het doelpunt van Fernando Llorente, de derde goal van Tottenham, goed te keuren nog eens te bespreken. 'Ik ben een voorstander van de VAR, maar misschien maakte Fernando Llorente uit een ander camerastandpunt wél hands. Misschien vanuit de hoek van de scheidsrechter niet.'

Guardiola was al bezig met het vieren van een feestje toen Raheem Sterling diep in blessuretijd de 5-3 dacht te maken. De VAR keurde het doelpunt af vanwege buitenspel. 'Bij het doelpunt van Sterling keek ik naar de actie op het veld. De VAR besloot dat het buitenspel was. Wij hebben een penalty gemist in de heenwedstrijd, dat is nu heel duur. Toch ben ik enorm trots op mijn spelers en de fans. Ik heb nog nooit zo'n fantastische sfeer meegemaakt in ons stadion als vandaag.'