Vernieuwd Heerenveen bezorgt armoedig Heracles kopzorgen

Reacties

SC Heerenveen is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. De Friezen waren in Almelo veel te sterk voor Heracles, dat met name in de eerste helft een belabberde indruk maakte.

Vernieuwd Heerenveen bezorgt armoedig Heracles kopzorgen
Heracles Almelo
Heracles Almelo
0 - 4
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Zowel Heerenveen als Heracles heeft een flinke renovatie achter de rug. Zo stonden nieuwelingen Ibrahim Dresevic, Sven Botman, Hicham Faik en Jens Odgaard in de basis bij Heerenveen, net als de van NEC teruggekeerde Jordy Bruijn. Bovendien hadden Rodney Kongolo en Sherel Floranus een basisplaats, spelers die vorig seizoen vooral op de bank zaten.

Bij Heracles is de gehele voorhoede vertrokken en stonden er met Navajo Bakboord, Adrian Szöke en Cyriel Dessers ook de nodige nieuwe spelers aan de aftrap. Dat de Almeloërs er niet sterker op zijn geworden, bleek eigenlijk vanaf de eerste minuut. Heerenveen was dominant en dat resulteerde in drie doelpunten in de eerste helft.

Aankoop Dresevic, een centrale verdediger, opende al na acht minuten de score door een vrije trap binnen te schieten. Heel indrukwekkend was zijn poging niet, maar doelman Janis Blaswich blunderde en hielp Heerenveen zo een handje. Dat zorgde voor woede bij Maximilian Rossmann, die duidelijk maakte niet erg onder de indruk te zijn van Blaswich. 

Op dat moment had de wedstrijd overigens al even stilgelegen vanwege een supportersactie van Heracles, die met eieren gooiden en een kip loslieten op het veld. Dit om te protesteren tegen de nieuwe stadionnaam, Erve Asito Stadion. De fans vinden dat het begrip 'erve' verwijst naar het platteland en bij Heracles zien ze juist aartsrivaal FC Twente als 'boeren'.

De fans van Heracles lieten een kip los op het veld en gooiden met eieren uit protest tegen de nieuwe stadionnaam.
De fans van Heracles lieten een kip los op het veld en gooiden met eieren uit protest tegen de nieuwe stadionnaam.

Toen de kip eenmaal was gevangen en Dresevic voor de 0-1 had gezorgd, bleek dat de fans van Heracles zich beter druk kunnen maken over het matige spel van hun ploeg. Trainer Frank Wormuth zag zijn elftal fout op fout stapelen en de 0-2 van Bruijn in de zeventiende minuut was dan ook geheel terecht. De middenvelder, die speelde als linksbuiten, kapte zich naar vrijheid en schoot beheerst raak.

De 0-3 gooide extra olie op het vuur. Rossmann werd aangespeeld door Blaswich, maar had niet door dat hij onder druk gezet werd en verspeelde de bal op knullige wijze. Mitchell van Bergen profiteerde optimaal en zorgde voor een zeer comfortabele voorsprong voor SC Heerenveen. Wormuth greep hard in en haalde Rossmann, die wederom de discussie aanging met Blaswich, na een halfuur al naar de kant, Mats Knoester verving hem.

In de tweede helft kwam Heracles wat beter voor de dag, vooral dankzij de goede invalbeurt van de van PSV gehuurde Mauro Júnior. Toch kwam de zege van Heerenveen eigenlijk geen moment in gevaar. Bij de Friezen maakte aanwinst Chidera Ejuke als invaller zijn debuut, net als jeugdspeler Hamdi Akujobi. Ejuke zorgde in de extra tijd na een indrukwekkende sprint nog voor 0-4. Zo begon Heerenveen het seizoen met een onverwacht gemakkelijke zege.

'Zou niet graag met Wormuth willen ruilen, Heracles was dramatisch'
Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.