Vermeende Barça-belofte aan Neymar zorgt voor nieuw hoofdstuk in transfersoap

Reacties

Het scheelde afgelopen zomer niet veel of Neymar was teruggekeerd naar Barcelona, maar tegelijkertijd was de aanvaller ook niet heel ver van een overstap naar Real Madrid verwijderd. Dat laatste zorgde ervoor dat Barcelona in actie moest komen, zo heeft Mundo Deportivo begrepen.

Vermeende Barça-belofte aan Neymar zorgt voor nieuw hoofdstuk in transfersoap
© Pro Shots

De Catalaanse sportkrant pakt deze zaterdag groots uit met het verhaal dat Real afgelopen zomer probeerde om zijn goede relatie met Paris Saint-Germain te gebruiken voor een van de meest spraakmakende transfers aller tijden. Neymar twijfelde, zo wordt beweerd: zijn prioriteit was om terug te keren naar Barcelona, maar hij wilde vooral weg bij PSG.

Barcelona werd op de hoogte gebracht van de twijfels van Neymar en moest zo hard werken om het hoofd van de aanvaller in het Camp Nou te houden. De Spaanse kampioen beloofde de Braziliaan volgens de berichtgeving om Neymar 'uit de Franse gevangenis te halen'. 'Of je komt dit jaar, of je komt volgend jaar: dat is zeker', zo zou er tegen Neymar gezegd zijn. En zodoende besloot de aanvaller om de optie Real Madrid te vergeten.

Het kwam afgelopen zomer dus niet tot een terugkeer naar Barcelona, waardoor de komende transferperiode het moment zou zijn voor de Catalanen om de belofte in te lossen. De club zou al met Neymar hebben gesproken over een contract en de dribbelaar is bereid om een deel van het enorme salaris dat hij bij PSG opstrijkt in te leveren. Als hij maar weer met Lionel Messi en Luis Suárez de befaamde MSN-aanval kan vormen.

Deze horde is dus genomen, maar Barcelona is er nog lang niet. De Spanjaarden moeten het immers nog eens zien te worden met PSG, dat in de zomer van 2017 een recordsom van 222 miljoen euro neerlegde om Neymar binnen te kunnen halen. De Fransen zijn bereid om de inmiddels 28-jarige aanvaller na drie jaar voor een lager bedrag te laten gaan, maar Neymar zal nog altijd een erg dure speler blijven. De vraag is of Barcelona na de coronacrisis in staat is om aan de financiële wensen van PSG te voldoen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.