'Vermaarde Mateu Lahoz moet stoppen met fluiten'

Reacties

Antonio Mateu Lahoz is bezig aan zijn laatste maanden als scheidsrechter. De veelbesproken arbiter heeft te horen gekregen dat hij zijn carrière moet beëindigen.

'Vermaarde Mateu Lahoz moet stoppen met fluiten'
© Pro Shots

Volgens verschillende Spanje media heeft scheidsrechtersbaas Medina Cantalejo in een onderhoud met Mateu Lahoz (46) de arbiter verteld dat het na het huidige seizoen klaar is. Ook Carlos Del Cerro Grande (47) heeft die boodschap gekregen.

Hun leeftijd wordt gezien als de reden voor het aankomende afscheid, al wordt ook gesproken over de wens van een frisse wind door het Spaanse arbiterskorps. Zowel Mateu Lahoz als Del Cerro Grande kan als VAR verder gaan.

Mateu Lahoz heeft zijn entree in 2008 meer dan 280 duels gefloten op het hoogste niveau in Spanje. Hij geldt als een van de meest prominente scheidsrechters, die ook als internationale leidsman van zich heeft doen laten spreken. Mateu Lahoz floot op drie WK's. Zijn laatste optreden op dat podium leidde tot de nodige controverse. Na de WK-kwartfinale in Qatar tussen Nederland en Argentinië was zijn fluiten een bron van discussie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.