Verkoop reserves moet Barcelona budget brengen

Barcelona wil overbodige reserves verkopen om transferbudget te verkrijgen. Het is een van de maatregelen van de financieel geplaagde club om komende zomer niet te verzwakken. In dit verband wordt eveneens overwogen te gaan werken met prestatiecontracten.

Verkoop reserves moet Barcelona budget brengen

Het mes gaat sowieso in de selectie. Barça gaat de selectie verkleinen door overbodige reserves van de hand te doen. Om de ontwikkeling van nieuw talent niet in de weg te staan, zal een aantal spelers worden verhuurd. Het gaat daarbij om voetballers die pendelen tussen Barça B en de hoofdmacht. In deze categorie vallen spelers als Jeffren, Jonathan Soriano en Jonathan dos Santos.

Deze talenten kunnen zich dan elders verder ontwikkelen en vervolgens eenvoudig worden teruggehaald naar Camp Nou. Zelfs Bojan Krkic is genoemd als kandidaat na dit seizoen elders te gaan voetballen. De zelfopgeleide aanvaller beschikt over het niveau van een reguliere basiskracht, maar heeft de pech dat Barça zonder echte nummer 9 speelt.

Dit grootscheepse snijden past in de filosofie van trainer Pep Guardiola (foto), die een voorstander is van het werken met een spelersgroep van maximaal twintig spelers. De Catalaan spint er indirect garen bij. Door overbodige krachten te lozen verschaft hij zichzelf een transferbudget waarvan onder meer Cesc Fabregas van Arsenal gekocht moet worden.

De Braziliaan Dani Alves heeft zijn contract na maanden van moeizame onderhandelingen verlengd tot medio 2015. Terwijl ook de van ziekte herstellende Eric Abidal zijn verbintenis zal openbreken, tekende reservedoelman José Pinto bij tot de zomer van 2012.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's