Verhalen over onrust en tweedeling in kleedkamer PSG: 'Er is geen leider'

Reacties

De slechte resultaten van de laatste weken hebben de sfeer in de kleedkamer van Paris Saint-Germain geen goed gedaan. De verhalen over verschillende kampen in de selectie van trainer Mauricio Pochettino steken na de afgang bij AS Monaco weer de kop op.

Verhalen over onrust en tweedeling in kleedkamer PSG: 'Er is geen leider'
© Pro Shots
Monaco
Monaco
3 - 0
PSG
PSG

PSG ging zondagmiddag met pijnlijke cijfers onderuit in het Stade Louis II (3-0). Het was de vierde nederlaag in de laatste zes officiële duels, met de uitschakeling in de Champions League tegen Real Madrid als meest pijnlijke van het kwartet. In de nasleep daarvan botvierde de Parijse aanhang zijn frustratie op de sterren van PSG en wordt in Franse media al gespeculeerd over het vertrek van trainer Mauricio Pochettino en technisch directeur Leonardo.

De rust is bijna twee weken later nog niet weergekeerd, zo blijkt uit verhalen die rondgaan in de Franse pers. Na de slechte serie resultaten is de onrust in de kleedkamer volgens RMC Sport toegenomen. De verdeling in twee kampen - met aan de ene kant de Zuid-Amerikaanse spelers en aan de andere kant de Franstaligen - komt weer aan de oppervlakte. In het Stade Louis II was het na de nederlaag tegen Monaco ijzig stil in de kleedkamer van PSG.

Leider
Oud-speler Jérôme Rothen heeft die geluiden ook opgevangen en wees maandag in de podcast Rothen s'enflamme op het gebrek aan eenheid en leiderschap in de spelersgroep. 'Natuurlijk kan je in een groep van 25 spelers niet bevriend zijn met iedereen, maar je moet wel met elkaar communiceren in de kleedkamer. Maar ze praten niet met elkaar. Er is geen leider, iemand die de anderen toespreekt en de neuzen weer de juiste kant op krijgt, want het kan ze niet schelen.'

De Franse oud-international vindt het een goede zaak dat die verhalen nu ook naar buiten komen, omdat er iets moet gebeuren om de duurbetaalde vedetten van PSG weer scherp te krijgen. Want als de miljoenenploeg op deze voet doorgaat, komt zelfs de titel nog in gevaar, zo is de algehele opinie in Frankrijk. En dat zou, gezien de huidige voorsprong van twaalf punten in de Ligue 1 op Olympique Marseille, pas echt een blamage van ongekende proporties zijn.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
4
Rennes
38
20
6
12
82-40
+42
66
5
Nice
38
20
7
11
52-36
+16
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.