Verhaegh naar Wolfsburg: 'Prachtig dat ik nog zo'n stap kan maken'

Reacties

Paul Verhaegh vervolgt zijn carrière definitief bij VfL Wolfsburg. De 33-jarige rechtsback kreeg van FC Augsburg na zeven trouwe dienstjaren de gelegenheid om transfervrij over te stappen naar de club van trainer Andries Jonker.

Verhaegh naar Wolfsburg: 'Prachtig dat ik nog zo'n stap kan maken'

FC Augsburg gunt Verhaegh, de afgelopen jaren steevast aanvoerder bij de club, een nieuw avontuur. De verwachting was aanvankelijk dat dit in de Amerikaanse MLS zou liggen, maar nu blijkt het te gaan om een seizoen onder het bewind van Andries Jonker.

'Ik vind het prachtig dat ik in deze fase van mijn carrière nog zo'n stap kan maken', reageert Verhaegh, die voor twee jaar getekend heeft, op zijn transfer. 'Dat is op mijn leeftijd geen vanzelfsprekendheid meer. Ik zie dit als een grote kans. Wolfsburg stelt een nieuwe ploeg samen en ik mag daar deel van uitmaken.'

Olaf Rebbe, technisch directeur van Wolfsburg, is in zijn nopjes met de komst van de ervaren Nederlander. 'Paul heeft vele jaren ervaring in de Bundesliga en hij heeft bewezen een ploeg te kunnen leiden. Daarnaast is hij één van de meest constante vleugelverdedigers van de competitie. Wij zijn ontzettend blij dat Paul gekozen heeft voor Wolfsburg.'

Na vier seizoenen bij Vitesse vertrok Verhaegh in de zomer van 2010 naar Augsburg. Hier groeide hij uit tot steunpilaar en aanvoerder van het elftal. Tijdens zijn verblijf in Zuid-Duitsland schopte hij het in 2013, onder toenmalig bondscoach Louis van Gaal, zelfs tot international.

Bij Wolfsburg treft Verhaegh, naast Jonker, ook Riechedly Bazoer en Jeffrey Bruma. De club voorkwam afgelopen seizoen degradatie door in de play-offs Eintracht Branschweig te verslaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.