Verenigde Staten wil mét Dest Nations League-historie schrijven

Reacties

Sergiño Dest mag met de Verenigde Staten gaan strijden om de eindwinst in de CONCACAF Nations League. De voormalig Ajacied is opgenomen in de selectie van bondscoach Gregg Berhalter.

Verenigde Staten wil mét Dest Nations League-historie schrijven
© Pro Shots

Dest debuteerde in september 2019 voor de Verenigde Staten in een oefenduel met Mexico. Het was zijn eerste van vooralsnog zeven interlands. In maart van dit jaar maakte de verdediger van Barcelona ook zijn eerste interlandgoal tegen Jamaica. Nu behoort hij net als onder anderen Christian Pulisic (Chelsea) en Weston McKennie (Juventus) tot de 23 namen die de Verenigde Staten aan de winst moeten helpen in de CONCACAF Nations League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het gaat om de editie 2019/20 van de Nations League voor landen uit Noord-Amerika en Midden-Amerika. De Verenigde Staten kan dus historie schrijven door het toernooi voor het eerst te winnen. De ploeg van Berhalter plaatste zich in 2019 al voor de finaleronde door eerste in de poule te worden met Canada en Cuba. In april 2020 werd vanwege de coronapandemie besloten om de finaleronde in maart 2021 te houden, maar in september 2020 werd besloten om de duels nog verder uit te stellen naar juni 2021.

De finaleronde van de CONCACAF Nations League begint voor de Verenigde Staten met een wedstrijd tegen Honduras op 4 juni (01.30 uur Nederlandse tijd). Diezelfde dag spelen Mexico en Costa Rica ook tegen elkaar. De winnaars van beide wedstrijden nemen het tegen elkaar op in de finale op 7 juni (03.00 uur Nederlandse tijd). Alle wedstrijden worden gespeeld in Denver. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.