Verbijsterd Union denkt na over juridische stappen na vertrek succescoach

Reacties

Bij Union Sint-Gillis heeft men met verbijstering gelezen dat Felice Mazzù komend seizoen aan de slag gaat bij Anderlecht. De 56-jarige trainer was zeer succesvol met Union, maar trekt de deur nu achter zich dicht. De club is niet te spreken over zijn handelswijze.

Verbijsterd Union denkt na over juridische stappen na vertrek succescoach
© Pro Shots

Anderlecht presenteerde Mazzù dinsdag vol trots als opvolger van Vincent Kompany. Bij Union werd er met een heel andere blik naar de aankondiging gekeken. De club laat weten dat er nooit een akkoord is bereikt met Anderlecht over de overgang van Mazzù. De trainer maakt gebruik van een speciale opzegconstructie, wat in België de wet van 3 juli 1978 wordt genoemd.

De Belgische wet van '78 schrijft voor dat een sporter of in dit geval trainer een contract met een club eenzijdig mag opzeggen. Dit geldt echter alleen voor contracten voor bepaalde tijd met een maximum van vijf jaar. De persoon die het contract opzegt, moet wel een schadevergoeding betalen aan de club.

Union bedankt Mazzù voor zijn inspanningen in de afgelopen twee jaar, maar is not amused over de manier waarop hij nu vertrekt. 'De club is verbijsterd door deze manier van handelen van zowel haar coach als van de recordkampioen. We bekijken nu welke juridische stappen er kunnen ondernomen worden', schrijft Union in een statement op de clubwebsite.

Reactie Anderlecht
Kort na het statement van Union bracht Anderlecht een reactie naar buiten. De club was verrast. 'We hebben de afgelopen dagen constructief overlegd met Union over een meer dan faire afkoopsom, maar we hebben voorlopig geen akkoord bereikt. In afwachting daarvan heeft Felice Mazzù zijn contract opgezegd, niets meer en niets minder. Dit heeft totaal niet te maken met de wet van '78. Anderlecht en Felice Mazzù betreuren dat Union dit naar buiten heeft gebracht, maar we blijven bereid om tot een akkoord te komen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Union Sint-Gillis
Meer over Union Sint-Gillis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.