Verbeek: 'Verdienden de punten op basis van strijdlust'

Gertjan Verbeek geeft toe dat er wat geluk bij kwam kijken, tijdens de tweede zege op rij van 1. FC Nürnberg. 'Maar op basis van strijdlust hebben we de punten verdiend', aldus de trainer die zijn Nederlandse collega Jos Luhukay en Hertha BSC met 1-3 versloeg.

Zijn ploeg moest zich voor de drie punten terugknokken van een 1-0 achterstand. Dat lukte nog voor rust, tot genoegen van Verbeek. 'Ik ben blij dat mijn team zich terug in de wedstrijd vocht, de 1-1 stand bij rust vond ik terecht', aldus de trainer op de clubwebsite.

Vervolgens kwam Nürnberg zo'n twintig minuten voor tijd op voorsprong door een doelpunt van Josip Drmic. 'Maar bij die treffer hadden we wat geluk dat de bal terugkwam van de paal. Want in de tweede helft wisten we Hertha niet echt meer onder druk te zetten.'

In de slotminuten kreeg Nürnberg een penalty omdat Raphael Schäfer gehinderd zou zijn. Daarop onstond wat ophef in het Hertha BSC-kamp. Drmic benutte de strafschop en zorgde voor de beslissing: 1-3. 'De scheidsrechter had ook de andere kant op kunnen fluiten', was Verbeek eerlijk. 'Maar hij floot op advies van zijn grensrechter. Gezien die gebeurtenissen in het slot is de overwinning gelukkig te noemen. Maar op basis van strijdlust hebben wij de punten verdiend.'

Sportief
Hertha BSC-trainer Jos Luhukay was een sportief verliezer. 'Proficiat aan Gertjan en zijn team', begon hij. 'In de eerste helft kregen wij vier uitgespeelde kansen. Maar dat we daar geen resultaat uit halen, dat moeten we onszelf aanrekenen.'

Het jaar 2014 is voor Verbeek vooralsnog een goed voetbaljaar. Vorige week behaalde zijn ploeg de eerste overwinning sinds zijn aanstelling en werd 1899 Hoffenheim met 4-0 verslagen. Zijn gekweekte baard mocht er eindelijk af. Tegen het Hertha BSC van Luhukay werd daaraan een goed vervolg gegeven: 1-3. Nürnberg klom zo naar de vijftiende plek. Voor Luhukay valt het jaar tot nu toe tegen. De Limburger vond zijn ploeg aan het einde van 2013 terug op de zesde plaats, maar is door twee nederlagen op rij teruggezakt naar plaats acht.