Verbeek vergroot met nieuwe zege zorgen voor Van Marwijk

1. FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek heeft dankzij een 3-1 zege bij Hertha BSC , dat wordt getraind door Jos Luhukay, een sprong gemaakt op de ranglijst. Dat gaat ten koste van Hamburger SV waar Bert van Marwijk trainer is.

Vorige week boekte Nürnberg tegen Hoffenheim (4-0 winst) de eerste competitiezege van het seizoen, maar bij Hertha leek daar aanvankelijk geen vervolg aan te worden gegeven. Al na vier minuten nam de thuisploeg de leiding, door een kopbal van Adrián Ramos op aangeven van Ronny. Na een fout van Johannes van den Bergh, die de bal ongelukkig inleverde, kwam Nürnberg in de twintigste minuut weer op gelijke hoogte. Markus Feulner haalde vernietigend uit, waarna Luhukay de blunderende Van den Bergh direct besloot te wisselen.

Na de hervatting opende Nürnberg de jacht op de tweede zege van het seizoen. Deze overwinning kwam er ook, dankzij een doelpunt van Josip Drmic in de 68ste minuut. De Zwitser reageerde attent, nadat Daniel Ginczek de paal had geraakt. Drmic bepaalde vanaf de strafschopstip in de extra tijd de eindstand op 3-1, nadat hij zelf de penalty had versierd.

Door de zege staat Nürnberg niet meer op een plaats die aan het einde van het seizoen degradatie betekent. Verbeek klimt met zijn ploeg twee punten naar de vijftiende positie. Dit gaat ten koste van HSV. Het elftal van coach Van Marwijk daalt namelijk naar de zeventiende plaats. Promovendus Hertha draait een goed seizoen en staat achtste in de Bundesliga.