Verbeek treft in Vitesse favoriete opponent, VVV aast op primeur

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Zaterdagavond krijgt FC Twente bezoek van Vitesse, terwijl ook de derby Roda JC Kerkrade - VVV-Venlo op het programma staat.

Verbeek treft in Vitesse favoriete opponent, VVV aast op primeur

FC Twente - Vitesse

 
Aftrap:20.45 uur
Scheidsrechter:Jeroen Manschot
Laatste 5 Eredivisie-duels FC Twente:4 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels Vitesse:5 punten

Actueel

FC Twente gebruikte dit seizoen al 25 verschillende spelers, meer dan elke andere Eredivisie-ploeg en evenveel als de Tukkers deden in het afgelopen seizoen.

• Vitesse verloor de laatste twee uitwedstrijden in de Eredivisie en kan voor het eerst sinds augustus 2014 drie opeenvolgende uitduels verliezen (destijds zes onder trainer Peter Bosz).

• Enkel René Vandereycken (zes) en Alfred Schreuder (vijf) moesten langer wachten op hun eerste Eredivisie-thuiszege als coach van FC Twente dan Gertjan Verbeek (G1, V2). Woensdag boekte hij tijdens het uitduel met NAC Breda zijn eerste overwinning in dienst van de Tukkers (1-2).

• Ondanks de afgelopen twee uitnederlagen pakte Vitesse pas één keer in de clubhistorie meer punten uit de eerste zeven uitduels (21 in 2012/13) dan in het huidige Eredivisie-seizoen (dertien). Thuis wonnen de Arnhemmers pas één keer in competitieverband; woensdag kwam Vitesse tegen Willem II ook niet verder dan 2-2.

Op bezoek bij NAC Breda boekte Gertjan Verbeek zijn eerste overwinning als trainer van FC Twente.

Historie

FC Twente won slechts twee van de laatste tien Eredivisie-duels met Vitesse (G3, V5 - thuis en uit), waaronder de ontmoeting vorig seizoen in Enschede (2-1).

• Beide teams kwamen in de laatste zes onderlinge duels tot 24 treffers (negen van FC Twente en vijftien van Vitesse), een gemiddelde van vier per wedstrijd.

Henk Fraser won als coach vier van zijn zeven Eredivisie-ontmoetingen met FC Twente en verloor slechts één keer van de Tukkers (G2).

• Als trainer zag Gertjan Verbeek zijn teams meer Eredivisie-goals maken tegen Vitesse dan tegen elk ander team (41).

Vitesse kwam woensdag thuis tegen Willem II niet verder dan een gelijkspel.

De laatste vijf Eredivisie-edities van FC Twente - Vitesse:

Seizoen:Uitslag:
2012/130-1
2013/142-0
2014/151-2
2015/162-2
2016/172-1

Roda JC Kerkrade - VVV-Venlo

 
Aftrap:20.45 uur
Scheidsrechter:Dennis Higler
Laatste 5 Eredivisie-duels Roda JC Kerkrade:4 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels VVV-Venlo:3 punten

Actueel

Roda JC Kerkrade maakte in drie van de laatste vier Eredivisie-duels de 1-0 maar hield slechts één punt over aan deze wedstrijden; in het andere duel won Roda juist nadat het de openingsgoal tegen kreeg. Woensdag op bezoek bij ADO Den Haag kwam de ploeg van trainer Robert Molenaar zelfs tot twee keer toe op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 3-2.

Clint Leemans was in zijn eerste zestien Eredivisie-duels goed voor zes doelpunten en drie assists en kan Nordin Amrabat (zes goals, vier assists in eerste zeventien wedstrijden) evenaren als VVV'er die het snelst tot tien Eredivisie-goals of -assists komt deze eeuw. Woensdag thuis tegen FC Utrecht (0-1) kon Leemans het verschil niet maken.

• Roda JC Kerkrade gaat voor de tiende keer dit seizoen een wedstrijddag in als hekkensluiter, één keer vaker dan vorig seizoen en een evenaring van het negatieve clubrecord (ook tien keer in 2013/14).

Mohamed El Makrini kwam dit seizoen tot meer intercepties dan iedere andere speler (42); Moreno Rutten staat tweede in dit klassement met 38.

Roda JC Kerkrade kwam woensdag twee keer op voorsprong in Den Haag, maar keerde zonder punten huiswaarts.

Historie

VVV-Venlo won in alle competities nog nooit op bezoek bij Roda JC Kerkrade (G7, V17) en ging in 1993 voor het laatst zonder een nederlaag terug naar huis uit Kerkrade (0-0).

• Roda JC Kerkrade won de laatste vijf thuisduels met VVV op het hoogste niveau en scoorde hierin telkens minstens drie keer (negentien treffers in totaal).

• VVV-Venlo won in de afgelopen twee seizoenen zeven van de acht competitieduels met een Limburgse tegenstander (V1).

VVV-Venlo ging op eigen veld onderuit tegen FC Utrecht.

De laatste vijf Eredivisie-edities van Roda JC Kerkrade - VVV-Venlo:

Seizoen:Uitslag:
2007/084-1
2009/104-2
2010/115-2
2011/123-1
2012/133-0
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.