FC Utrecht evenaart clubrecord met zege bij VVV

FC Utrecht heeft woensdagavond een nipte zege geboekt op VVV-Venlo: 0-1. De ploeg van trainer Erik ten Hag komt daardoor op 64 punten in dit kalenderjaar, een evenaring van het clubrecord uit 2001.

De bezoekers uit Utrecht maakten in de eerste helft vooral het spel, terwijl VVV zich terugtrok en loerde op de counter. Daaruit werd de thuisploeg wel gevaarlijk, bijvoorbeeld via Vito van Crooij, maar zijn pass op Lennart Thy kwam niet aan. Aan de andere kant was Zakaria Labyad al dicht bij een treffer nadat hij zelf de bal veroverde. Keeper Lars Unnerstal lag toen in de weg.

Na 24 minuten was het toch raak voor Utrecht. Sander van de Streek gaf de bal laag voor en aangezien niemand bij VVV ingreep, schoot Gyrano Kerk raak in de rechterhoek. Mede dankzij Ramon Leeuwin stond die voorsprong er bij rust nog. De verdediger haalde een poging van Thy van de lijn nadat keeper David Jensen al geklopt was.

Bij VVV leek men na rust door te hebben dat er doelpunten nodig waren om punten in de wacht te slepen tegen Utrecht. De Venlonaren vielen meer aan en hadden de bal vaker in bezit, maar creëerden geen grote kansen. Utrecht kwam dan ook niet in de problemen, maar gezien de magere voorsprong was de zege verre van binnen.

De grootste kans kwam juist aan de andere kant van Utrecht. Na een fraaie aanval schoot doelpuntenmaker Kerk op de paal. De Venlose hoop hield aan, maar een doelpunt voor de ploeg van trainer Maurice Steijn viel niet meer. Utrecht staat na vijftien wedstrijden - het afgelaste duel met Feyenoord wordt in januari 2018 ingehaald - op 27 punten in de Eredivisie. VVV heeft zestien punten en staat op de dertiende plaats.