Immers en Falkenburg helpen strijdend ADO aan overwinning

ADO Den Haag heeft woensdag een knappe zege geboekt op Roda JC Kerkrade: 3-2. De ploeg van trainer Fons Groenendijk kwam twee keer op achterstand, maar vocht zich in de tweede helft terug dankzij Lex Immers en invaller Erik Falkenburg.

Door de 2-3 zege bij FC Twente van afgelopen zaterdag was de stemming bij ADO weer wat beter en ook Roda JC was goed gezind gezien de winst op SC Heerenveen (2-1) en het gelijkspel tegen FC Groningen (2-2) van afgelopen zondag. De Limburgers kwamen ook al vroeg op voorsprong in Den Haag. Dani Schahin, die onlangs de woede van de Roda-fans op zijn hals haalde, tikte binnen na een pass van Mario Engels.

ADO herstelde zich al snel van de achterstand en kwam dankzij Immers op gelijke hoogte. De middenvelder zorgde met een schuiver voor 1-1 op aangeven van Sheraldo Becker. Na kansen over en weer, maar geen treffers, kreeg Roda middels een strafschop vlak voor rust een uitgelezen mogelijkheid op een nieuwe voorsprong. Schahin werd onderuit gehaald, Simon Gustafson benutte het buitenkansje: 1-2.

In de tweede helft moest ADO weer in de achtervolging en Groenendijk poogde met de inbreng van Tom Beugelsdijk en Falkenburg meer stootkracht in zijn ploeg te brengen. Het was een andere echte Hagenaar, Immers, die na 67 minuten voor zijn tweede treffer zorgde. Na een pass van Falkenburg haalde de middenvelder vanaf ongeveer twintig meter uit en het lage schot vloog in de rechterhoek.

Met een punt nam ADO geen genoegen en dus ging de thuisploeg op jacht naar de voorsprong. Waar Hidde Jurjus eerst nog redde op een kopbal van Bjørn Johnsen was het momenten later wel raak. Becker gaf de bal weer voor en Falkenburg kopte raak: 3-2. Daarmee was de Haagse ommekeer compleet. Ondanks kansen voor Schahin en Falkenburg werd er vervolgens niet meer gescoord. Er viel nog wel een rode kaart voor Roda-verdediger Henk Dijkhuizen, die in blessuretijd voor de tweede keer een gele kaart kreeg.

Na de zege blijft ADO op de achtste plek in de Eredivisie met 23 punten. Roda staat na zestien gespeelde duels onderaan met elf punten. Sparta Rotterdam staat ook op dat aantal, maar heeft nog twee wedstrijden tegoed. Te beginnen met donderdag op bezoek bij Heracles Almelo.