Verbeek kiest tegen Twente voor Falkenburg op tien

Erik Falkenburg (foto), Kew Jaliens en Maarten Martens keren terug in de basis van AZ voor het duel met FC Twente, dat op trainer Gertjan Verbeek 'een zeer sterke indruk maakt'.

Verbeek kiest tegen Twente voor Falkenburg op tien

Na de knappe 2-0 zege op Ajax gaat AZ zaterdagavond op bezoek bij FC Twente. Dat doen de Alkmaarders zonder Pontus Wernbloom en Héctor Moreno. Beide spelers zijn geschorst. Johann Berg Gudmundsson is vanwege een hamstringblessure nog een paar weken uitgeschakeld.

Trainer Gertjan Verbeek kiest voor Erik Falkenburg op de 10-positie, terwijl Kew Jaliens de Mexicaan Moreno vervangt en ook Maarten Martens terugkeert in de basisformatie. De Belg moest tegen Ajax nog verstek laten gaan als gevolg van een lichte hamstringkwetsuur.

Jonathas zit niet bij de wedstrijdselectie. De Braziliaanse aanvaller keerde terug naar zijn geboorteland vanwege familieomstandigheden en wordt een dezer dagen in Alkmaar verwacht. Mede vanwege diens absentie keren Charlison Benschop en Simon Poulsen na drie maanden blessureleed terug in de wedstrijdselectie.

Verbeek is vol lof over de ontwikkeling van FC Twente. 'Hoewel ze al een aantal jaren op verschillende posities met wisselingen te maken hebben gehad, zijn ze nog steeds in staat constant op een hoog niveau te blijven presteren', aldus de AZ-trainer tegen Voetbal International.

'De club leunt op een stabiele organisatie en ook als team maakt FC Twente een zeer sterke indruk. De linkerhand weet wat de rechterhand doet', aldus Verbeek. 'Iedereen accepteert elkaar, welke trainer er ook voor de groep staat. De rol van Bryan Ruiz en Theo Janssen is wel steeds belangrijker geworden. Zij zijn echt de twee vormgevers van de ploeg. Mede daardoor kunnen andere spelers boven zichzelf uitstijgen. Want het is natuurlijk bijzonder knap dat Peter Wisgerhof het Nederlands elftal nog heeft weten te halen.' (Yoeri van den Busken) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's