Verbeek: 'Als het FC Twente goed gaat, gaat het Maher goed'

Reacties

Adam Maher meldt zich woensdag voor het eerst op het trainingsveld van FC Twente, waar hij herenigd wordt met Gertjan Verbeek. Beiden werkten tussen 2010 en 2013 samen bij AZ. In vier maanden Enschede moet hij mee gaan helpen om FC Twente te behoeden voor degradatie. 'Als het FC Twente goed gaat, gaat het Maher goed', weet Verbeek.

Verbeek: 'Als het FC Twente goed gaat, gaat het Maher goed'

'Zijn commitment zit in zijn persoonlijke situatie. Na zijn periode bij PSV wil hij voor komend seizoen een mooie nieuwe uitdaging. Die kan hij de komende maanden bij ons realiseren. En misschien bevalt het hem wel zo goed, dat hij langer blijft.'

De middenvelder moet vooral creativiteit toevoegen aan het spel van de nummer zestien van de Eredivisie. 'Adam neemt initiatief en wil altijd de bal hebben', weet Verbeek. 'Daarnaast heeft hij niet de mentale belasting van de eerste seizoenshelft, die voor FC Twente niet al te florissant is verlopen.' Maher was vorige week nog met PSV op trainingskamp in Florida en is fysiek klaar om mee te spelen in de cruciale uitwedstrijd van FC Twente tegen Roda JC Kerkrade.

El Hamdaoui
Voor het duel met de hekkensluiter, die momenteel een achterstand heeft van vier punten, hoopt de Enschedese club ook nog tot financiële overeenstemming te komen met Mounir El Hamdaoui. De 33-jarige aanvaller zit zonder club en trainde de voorbije weken mee met de beloften van FC Twente. Zondag deed hij één helft mee in de oefenwedstrijd van de eerste selectie tegen FC Emmen. El Hamdaoui heeft Verbeek ervan overtuigd dat hij voor FC Twente van waarde kan zijn. 'Hij is niet meer de Mounir van 28 jaar, maar met zijn ervaring en technische vaardigheid bezorgt hij een verdediging nog steeds handenvol werk.'

Het aantrekken van Maher en El Hamdaoui noopt FC Twente tot een flinke financiële inspanning. De club probeert ruimte in de salarishuishouding te creëren door de selectie in te krimpen. Na een mislukt eerste half jaar is huurling Isaac Buckley-Ricketts (19) teruggestuurd naar Manchester City. Spits Jari Oosterwijk (22), die Tom Boere, Marko Kvasina en eventueel El Hamdaoui in de pikorde voor zich weet, mag op zoek naar een andere club. De mogelijkheid om tot het einde van het seizoen verhuurd te worden aan SC Cambuur legde Oosterwijk naast zich neer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.