Verbazing over rol van 'coach' Tadic na wissel: 'Wil je dat wel als staf?'

Reacties

Dusan Tadic ontpopte zich zaterdagavond na zijn wissel tegen FC Volendam tot een extra coach bij Ajax aan de zijlijn. Voormalig Ajacied en ESPN-analist Hedwiges Maduro keek vreemd op van de wijze waarop Tadic van zich deed spreken.

Verbazing over rol van 'coach' Tadic na wissel: 'Wil je dat wel als staf?'
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
2 - 4
Ajax
Ajax

Tadic werd door trainer Alfred Schreuder na een uur naar de kant gehaald voor Davy Klaassen. Ajax stond toen 0-2 voor en kwam kort daarna op 0-3. In de slotfase bracht Volendam de gasten zonder aanvoerder Tadic nog stevig aan het wankelen.

De Serviër stond druk coachend aan de zijlijn, op een paar meter van Schreuder. 'Wil je dat eigenlijk wel als staf?', zei Maduro na de overwinning van Ajax in Volendam. 'Of je moet het strijdplan van de trainers kennen. Maar Ajax heeft zoveel assistenten die dit kunnen doen. Ik weet niet wat Tadic zegt, misschien alleen maar: kom op.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We moeten het ook niet groter maken dan het is, maar het is vooral raar een beeld: een aanvoerder druk gebarend langs de zijlijn. We hebben het ook gezien bij Cristiano Ronaldo met Portugal. Maar misschien weet Tadic wel wat er gezegd moet worden', aldus Maduro.

Schreuder stoorde zich niet aan de wijze waarop Tadic zich gedroeg. 'Het was hartstikke goed hoe hij het beleeft. Ik heb het niet gezien, maar ik hoorde hem wel coachen. Een absolute prof, een winnaar. Ik denk dat het uitstekend is om te zien hoe hij het elftal wil helpen', zei de trainer van Ajax in gesprek met ESPN.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.