'Verbaasde' Steijn reageert op aanstelling bij Ajax: 'Ik snap de scepsis'

Reacties

Maurice Steijn heeft woensdag zijn eerste persconferentie gegeven als trainer van Ajax. De opvolger van John Heitinga snapt dat veel mensen enigszins verrast zijn door zijn overstap van Sparta Rotterdam.

'Verbaasde' Steijn reageert op aanstelling bij Ajax: 'Ik snap de scepsis'
© Pro Shots

'Ik ben in aanleg ook verbaasd. Ik dacht niet dat Ajax dit jaar bij mij zou uitkomen. Maar een aantal weken geleden is het eerste contact gelegd', vertelde Steijn op de persconferentie. 'Dan voer je een aantal goede gesprekken en dan weet je dat je een kandidaat bent. Dan gaat het steeds meer leven en krijg je er meer gevoel bij. Uiteindelijk hebben ze de keuze voor mij gemaakt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Van wat ik begrepen heb, was er een shortlist met kandidaten. Sven heeft ook met hen gesproken. Van die kandidaten hebben ze mij gekozen na meerdere gesprekken met Sven en ook een meeting met Klaas-Jan Huntelaar, Edwin van der Sar en Jan van Halst (voetbalcommissaris, red.)', aldus de Hagenaar, die voor drie seizoenen heeft getekend bij Ajax. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat roemde Steijn als een 'echte overperformer'.

Geen Ajax-dna
Steijn snapt dat niet iedereen in hem een eerste keus zag als nieuwe trainer van Ajax. 'Ik snap de scepsis. Ik ben geboren in Den Haag, heb geen Ajax-dna of Champions League gespeeld. Maar ik sta voor andere dingen en ik hoop dat het een goed huwelijk gaat worden. Het gaat uiteindelijk om winnen en je zoekt dan naar een combinatie met mooi voetbal. Er zijn andere coaches die in eenzelfde situatie zijn begonnen en die hier ook succesvol zijn geweest. Daaraan houd ik me vast.'

'Mijn plan is om met Ajax het hoogste na te streven: kampioen worden en weer aanhaken bij de Europese top. Daar gaan we met z'n allen heel hard aan werken, met een goed team en een goede staf. Ik heb een beeld van de spelers die nu onder contract staan. We hebben gesprekken gevoerd over welke posities versterkt moeten worden. Maar we kunnen ook te maken krijgen met spelers die vertrekken. We gaan aan de slag met wat we willen en kunnen om een zo sterk mogelijk selectie te krijgen', verklaart Steijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.