Mislintat verheugd met aantrekken 'echte overperformer' Steijn

Reacties

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat van Ajax kijkt uit naar de samenwerking met Maurice Steijn, de nieuwe hoofdtrainer van de Amsterdammers. De komst van Steijn werd woensdagochtend wereldkundig gemaakt.

Mislintat verheugd met aantrekken 'echte overperformer' Steijn
© Pro Shots

Mislintat legt op de clubsite van Ajax uit waarom hij in de zoektocht naar een opvolger voor John Heitinga is uitgekomen bij Steijn. 'Maurice is inmiddels grofweg twintig jaar als trainer actief in het betaalde voetbal, waarvan ruim twaalf jaar als hoofdtrainer. Hij heeft bij alle clubs waar hij werkzaam was veel betere resultaten behaald dan vooraf werd verwacht', aldus Mislintat.

'Hij heeft dus meermaals met zijn teams aangetoond een echte overperformer te zijn. Hij is klaar voor de stap omhoog, daar ben ik van overtuigd. Verder zijn we de trainersstaf rondom Maurice zorgvuldig aan het samenstellen tot een complementair geheel', stelt de Duitser, die voor de komst van Steijn al aangaf een trainer te zoeken die 'een overperformer' was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In navolging van Steijn zijn assistent Said Bakkati en Max Lesser (hoofd analyse eerste elftal) nieuw bij Ajax. Richard Witschge, Anton Scheutjens (keeperstrainer) en Alessandro Schoenmaker (performance coach) behoren ook tot de nieuwe technische staf. Hedwiges Maduro is nog altijd in beeld om assistent te worden. De gesprekken met Almere City zijn gaande.

'Eind juni melden de eerste spelers zich op de Toekomst en begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik ben blij dat we de belangrijkste trainerspositie nu hebben ingevuld', besluit Mislintat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.