Maduro in beeld om assistent-trainer te worden bij Ajax

Reacties

Hedwiges Maduro staat bij Ajax op de radar om assistent-trainer te worden bij het eerste elftal. De oud-Ajacied is op dit moment de rechterhand van Almere City-trainer Alex Pastoor.

Maduro in beeld om assistent-trainer te worden bij Ajax
© Pro Shots

Maduro (38), die zondag met Almere City een historische promotie naar de Eredivisie afdwong, heeft al langere tijd contact met Ajax. De Amsterdammers zien in de achttienvoudig international een geschikte versterking voor de technische staf bij het eerste elftal.

Ajax heeft Maurice Steijn op het oog om de nieuwe hoofdtrainer te worden. Steijn en Maduro hebben dezelfde zaakwaarnemer: Rodger Linse. Maduro, die tussen 2004 en 2007 voor Ajax uitkwam, begint komend seizoen aan de Cursus Coach Betaald Voetbal. Daarna heeft hij de papieren om als hoofdtrainer aan de slag te gaan in het betaald voetbal.

Maduro reageerde na de promotie van Almere City voor de camera van ESPN op de interesse van Ajax. 'Ik heb nog een jaar contract bij Almere', zei hij. 'Als ik naar clubs kijk, zijn er altijd uitzonderingen. Bij Ajax heb ik een mooie tijd gehad, maar ook bij Valencia. Ik heb het naar mijn zin bij Almere en ik leer enorm veel, dus je moet echt bij de mensen zijn die erover gaan.'

'Ik heb tegen mijn manager gezegd: alles wat komt, wil ik na de play-offs doen. Ik hoor het nu voor het eerst en word een beetje overvallen. Als het echt waar is, is het zeker een compliment. Ik wil benadrukken dat ik nog steeds lerende ben. In de komende jaren wil ik nog assistent blijven onder een coach, om zo veel te leren en ervaren. Dat is mijn plan, ik heb geen haast', aldus Maduro.

VI sprak na de overwinning van Almere City op FC Emmen met Hedwiges Maduro over zijn rol bij de nieuwkomer in de Eredivisie.

Maduro over toekomstplannen: 'Die rol past me perfect'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.