Ajax bevestigt komst Steijn als nieuwe trainer

Reacties

Maurice Steijn is de nieuwe trainer van Ajax. De Amsterdammers hebben de komst van de 49-jarige coach zojuist bevestigd. Steijn tekent een contract voor drie jaar in de Johan Cruijff Arena. Ajax bevestigde woensdagochtend ook de komst van assistent-trainer Saïd Bakkati.

Ajax bevestigt komst Steijn als nieuwe trainer
© Pro Shots

Zondag meldde VI al dat Ajax in Steijn de topkandidaat zag voor de vacature van hoofdcoach. Een dag later bereikten de Amsterdammers met de Hagenaar een akkoord over een driejarig contract. Omdat Steijn nog een doorlopend contract had bij Sparta Rotterdam, moest Ajax met de club in gesprek over een afkoopsom. Ook die onderhandelingen werden maandag met succes afgerond. Ajax heeft de aanstelling van Steijn nu wereldkundig gemaakt.

Zo heeft Ajax een half jaar na het ontslag van Alfred Schreuder eindelijk een definitieve opvolger in huis. John Heitinga nam de honneurs sinds januari waar als interim-trainer, maar kreeg onlangs te horen dat de club in die rol niet met hem verder wilde. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat oriënteerde zich vervolgens op verschillende opties. Zo was Kjetil Knutsen in beeld, maar de Noorse coach wilde niet midden in het seizoen vertrekken bij Bodø/Glimt.

Voor Steijn is Ajax zijn vijfde Nederlandse club als hoofdtrainer. De oud-speler van ADO Den Haag en NAC Breda begon zijn loopbaan als coach bij ADO, waar hij in 2011 eindverantwoordelijke werd na het vertrek van John van den Brom naar Vitesse. Met de Hagenaren eindigde Steijn respectievelijk als negende en als vijftiende in de Eredivisie, voordat hij in februari 2014 moest plaatsmaken voor Henk Fraser. ADO stond op dat moment laatste.

Steijn hoefde niet lang te wachten op een nieuwe klus. VVV ging met hem in zee en plukte daar in het derde seizoen de vruchten van met promotie naar de Eredivisie. Steijn handhaafde zich met de Venlonaren twee seizoenen op rij in de Eredivisie, voordat hij een lucratief uitstapje maakte naar Al-Wahda. Na een onrustige periode bij NAC Breda was Steijn weer succesvol met Sparta, dat hij eerst behoedde voor degradatie en dit seizoen naar de zesde plaats leidde.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.