Vente helpt Oranje-jeugd aan eindzege oefentoernooi

De beloften van Oranje Onder-20 hebben de tweede editie van de Elite League als ongeslagen winnaar afgesloten. Op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Tsjechië werd maandag met 0-2 gewonnen.

De Elite League verving vorig jaar voor het eerst de losse oefeninterlands voor het Nederlands elftal onder twintig jaar. Waar Nederland vorig jaar nog voorlaatste eindigde in het oefentoernooi, daar verging het de formatie van bondscoach Bert Konterman de tweede editie een stuk beter. Tegen Portugal en Duitsland speelde Oranje gelijk in de Elite League, verder werden alle wedstrijden gewonnen. Ook Tsjechië werd in de laatste wedstrijd van het oefentoernooi aan de zegekar gebonden.

Al na twaalf minuten was het VVV-Venlo-aanvaller Jay-Roy Grot die de score opende. Dylan Vente, naast doelman Ramon ten Hove en aanvoerder Jordy Wehrmann een van drie Feyenoorders in de basisopstelling, verdubbelde zeven minuten later de marge. Het was voor Vente de derde wedstrijd op rij dat hij tot scoren kwam voor Oranje Onder-20 nadat hij in november vorig jaar trefzeker was tegen Italië en vrijdag ook scoorde in het oefenduel met Mexico.

De goal van Vente was bovendien ook de laatste van de wedstrijd. In de resterende zeventig minuten kwamen de teams niet meer tot scoren. Dat betekent dat Konterman en consorten de eindzege van de Europese Elite League op hun naam mogen schrijven.