Vente en Piroe helpen Oranje-jeugd voorbij Mexicanen

Nederland Onder-20 heeft in Rijnsburg op spectaculaire wijze gewonnen van Mexico. Invallers Dylan Vente en Joël Piroe maakten het verschil bij de oefenwedstrijd: 3-2.

Ajax was met drie spelers het best vertegenwoordigd in het basiselftal. Naast Navajo Bakboord en Ché Nunnely startte Noa Lang en de meest bekende Ajacied eiste in de derde minuut al de aandacht op. De aanvallende middenvelder die als invaller ruim een week geleden met een assist zo belangrijk was tegen PEC Zwolle volleerde raak bij de 1-0.

De Oranje-verdedigers maakten vervolgens kennis met Roberto de la Rosa. De negentienjarige aanvaller van Pachuca, de oude club van Hirving Lozano, sloeg nog voor rust twee keer toe. De Mexicaan klopte in de 25ste minuut doelman Ramón ten Hove met een droog schot in de hoek en maakte even later de 1-2.

Bondscoach Bert Konterman wilde duidelijk al zijn spelers in actie zien. Hij wisselde in de rust liefst negen keer en nam zo risico, zonder reserve op de bank. Het pakte goed uit. Dylan Vente maakte na goed doorzetten van Jay-Roy Grot en terugleggen van Joël Piroe de 2-2. Na de gelijkmaker van de Feyenoord-aanvaller die als schaduwspits achter Piroe speelde, groeide laatstgenoemde uit tot de matchwinner. De PSV'er schoot tien minuten voor het einde hoog in de korte hoek raak, op aangeven van Vente. Dat bleek het beslissende moment voor Oranje Onder-20, dat maandag tegen Tsjechië speelt.

VI is bezig met een nieuwe serie genaamd De Toekomst van Oranje. Binnenkort daarin aandacht voor Noa Lang, Joël Piroe en Bobby Adekanye. Bekijk hieronder de eerste aflevering met Feyenoorder Orkun Kökçü.

De toekomst van Oranje: Orkun Kökçü