Veldman definitief aan de slag bij oudste club van Schotland

Reacties

Queen's Park FC heeft de komst van Robin Veldman wereldkundig gemaakt. De 37-jarige Nederlander heeft in Glasgow zijn handtekening gezet onder een driejarig contract en staat voor zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Veldman definitief aan de slag bij oudste club van Schotland
© Pro Shots

Veldman is bij Queen's Park, dat uitkomt op het tweede niveau, de opvolger van Owen Coyle. De Ierse manager slaagde er niet in de oudste club van het land naar de Schotse Premier League te loodsen en stapte vervolgens op. 'Vanaf ons eerste gesprek kreeg ik een warm gevoel bij de club', zegt Veldman op de officiële kanalen. 'Ons doel is om succes te boeken met aantrekkelijk, dominant voetbal. Dat spreekt me enorm aan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Queen's Park kwam Veldman op het spoor via technisch directeur Marijn Beuker. 'Met Robin's ervaring bij twee van Europa's grootste clubs, zijn staat van dienst in het ontwikkelen van jonge talenten en de stijl waarin zijn teams spelen, werd hij al snel onze ideale kandidaat', geeft Beuker aan. 'Ik weet zeker dat Robin ons gaat helpen onze visie verder te ontwikkelen om onze doelstellingen te bereiken.'

Veldman, die nog wacht op zijn visum, staat aan de vooravond van zijn vuurdoop als hoofdtrainer. Hij werkte eerder in de jeugdopleiding van Ajax en SC Heerenveen en stond bij Anderlecht op de loonlijst als assistent-trainer.

Bekijk hier al onze video's
Meer Queen's Park
Meer over Queen's Park
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.