Ajax nadert akkoord met Queen's Park over Beuker

Reacties

Ajax hoopt op korte termijn de aanstelling van Marijn Beuker te bevestigen. De huidige technisch directeur van het Schotse Queen's Park krijgt een technische directiefunctie bij de Amsterdammers.

Ajax nadert akkoord met Queen's Park over Beuker

Dat Beuker aan de slag zou gaan bij Ajax, hing al langer in de lucht, maar nu is er daadwerkelijk witte rook in zicht. Beuker komt uit de koker van adviseur Louis van Gaal, die hem kent vanuit hun gezamenlijke periode bij AZ. Beuker was in Alkmaar coördinator talentontwikkeling en later directeur voetbalontwikkeling. Van Gaal heeft een hoge pet van hem op en droeg hem ook al aan om technisch directeur van de KNVB te worden.

De 39-jarige Beuker sloeg in 2021 zijn vleugels uit en werd technisch directeur bij Queen's Park, dat uitkomt op het tweede niveau van Schotland. Bij Ajax moet hij het technische beleid vorm gaan geven. Het is de bedoeling dat hij nauw samen gaat werken met een dealmaker. De verwachting is dat Beuker dit kalenderjaar zijn werkzaamheden bij Queen's Park overdraagt en begin 2024 start bij Ajax.

Met de komst van Beuker zet Ajax een volgende stap in de wederopstanding van de club. De Amsterdammers kunnen in maart ook beschikken over algemeen directeur Alex Kroes.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.