Veldbestormer met regenboogvlag het veld op tijdens volkslied Hongarije

Reacties

Tijdens het volkslied van Hongarije voorafgaand aan de wedstrijd tegen Duitsland heeft een persoon het veld in de Allianz Arena betreden met een regenboogvlag. De veldbestormer werd buiten beeld gehouden door de regie, maar maakte wel een statement voor de toeschouwers.

Veldbestormer met regenboogvlag het veld op tijdens volkslied Hongarije
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 2
Hongarije
Hongarije

Er was voorafgaand aan Duitsland-Hongarije veel te doen om de regenboogkleuren als symbool voor lhtbi+. In Hongarije werd onlangs een wet aangenomen waarin staat dat het afbeelden van en het 'propageren' van een andere geaardheid dan de heteroseksuele in boeken, films en andere media voor personen onder de achttien jaar verboden is.

Als statement tegen deze wet wilde de burgemeester van München de Allianz Arena in regenboogkleuren laten verlichten, maar dat hield de UEFA tegen. Volgens de Europese voetbalbond ging het hier om een politiek statement en dat is verboden. Door de veldbestormer, die een shirt van Duitsland droeg, is er woensdag toch een klein statement gemaakt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.