Stadion in regenboogkleuren? Hongaarse minister woedend over Duits idee

Reacties

De Hongaarse minister van buitenlandse zaken is woedend over een plan van de gemeente München om de Allianz Arena woensdag bij het EK-duel tussen Duitsland en Hongarije in de kleuren van de regenboog te verlichten.

Stadion in regenboogkleuren? Hongaarse minister woedend over Duits idee
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 2
Hongarije
Hongarije

Burgemeester Dieter Reiter van München diende het verzoek zondag in bij de UEFA. 'We staan voor diversiteit en tolerantie', aldus de politicus, enkele dagen nadat in het Hongaarse parlement een wet was aangenomen waarmee het verboden wordt om homoseksualiteit en het veranderen van sekse te 'promoten' onder kinderen.

Peter Szijjarto, de Hongaarse minister van buitenlandse zaken, voelt zich geprovoceerd. 'Erg schadelijk en zelfs gevaarlijk om sport en politiek te mengen', liet hij maandag optekenen rond een vergadering van ministers van buitenlandse zaken van EU-landen. 'Dat is al eens gebeurd in de geschiedenis en daar weet Duitsland alles van. Iedereen ziet toch in dat dit een reactie is op de wet waarover in Hongarije is gestemd?'

Manuel Neuer speelt op dit toernooi met een aanvoerdersband in de regenboogkleuren. De UEFA besloot afgelopen weekeinde een onderzoek hiernaar te openen. De conclusie was dat het statement van Neuer de 'goede zaak dient'.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
1
2
0
4-3
+1
5
2
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
3
Portugal
3
1
1
1
7-6
+1
4
4
Hongarije
3
0
2
1
3-6
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.