Veld in Heerenveen bevalt Klaassen niet: 'Hou op man…'

Reacties

Op een moeilijk te bespelen veld boekte Ajax uiteindelijk een ruime overwinning op SC Heerenveen, waardoor een plek in de finale van het TOTO KNVB-bekertoernooi werd veiliggesteld. Davy Klaassen was een van de slachtoffers van het slechte veld, maar naar eigen zeggen hield de middenvelder geen ernstige blessure over aan het duel met de Friezen.

Veld in Heerenveen bevalt Klaassen niet: 'Hou op man…'
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 3
Ajax
Ajax

Klaassen maakte in de eerste helft twee goals, waarvan er één werd afgekeurd na een handsbal van aangever Dusan Tadic. In de negentiende minuut kopte Klaassen raak voor zijn enige geldige treffer, waarna zijn teamgenoten in de tweede helft de marge alsnog verruimden. Klaassen bekeek het vanaf de bank, na iets minder dan een uur ging hij naar de kant met een enkelblessure.

'Ik had een tik op mijn achillespees gehad en liep dus al niet lekker. Toen zwikte ik mijn enkel ook nog een keer om…', klaagde Klaassen bij ESPN. 'Ik denk niet dat het heel ernstig is', bevestigde Klaassen de gedachten van zijn trainer. 'Als het 0-0 was geweest, was ik wel doorgegaan.' Of hij het een fijn veld vond? 'Hou op man…'

Heerenveen verkondigde voorafgaande aan het duel te gaan strijden voor een plek in de finale, maar daar kwam uiteindelijk weinig van terecht. De thuisclub kon geen vuist maken, tot vreugde van Klaassen. 'Je moet het makkelijk maken voor jezelf. Als we gaan lanterfanten, wordt het lastig. Het ziet er misschien makkelijk uit, maar dit gaat niet vanzelf.'

Voor Ajax kan de blik nu weer op de Eredivisie, als FC Groningen zondag de tegenstander is. Daarna staat het thuisduel met Young Boys in de achtste finale van de Europa League op het programma. De bekerfinale wordt op 18 april afgewerkt, Vitesse is dan de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer D. Klaassen
Meer over D. Klaassen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.