Heerenveen klaar voor Ajax: 'Belangrijkste wedstrijd sinds 2009'

Reacties

SC Heerenveen leeft vol verwachting toe naar de clash met Ajax in de halve finales van het TOTO KNVB-bekertoernooi. Voor Siem de Jong en Lasse Schöne is het een bijzonder weerzien met veel oude bekenden.

Heerenveen klaar voor Ajax: 'Belangrijkste wedstrijd sinds 2009'
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 3
Ajax
Ajax

Het duo, dat jarenlang samen de clubkleuren van de Amsterdammers verdedigde, schoof dinsdag aan voor de persconferentie in het Abe Lenstra Stadion. Beiden ontvingen deze dagen de nodige appjes van oud-ploeggenoten bij Ajax, dat gebeurt eigenlijk al sinds Heerenveen zich ten koste van Feyenoord (4-3) plaatste voor de halve eindstrijd.

De Jong ziet het spektakelstuk tegen de Rotterdammers als bewijs dat Heerenveen kan stunten. 'Ajax heeft een heel goede ploeg. Wij moeten een heel goede dag hebben om ze te verslaan, dat weten we. Maar we moeten de wedstrijd tegen Feyenoord niet vergeten. Als we het volhouden kan het uiteindelijk nog de goede kant op vallen. Op zo'n scenario moeten we hopen', aldus de 32-jarige middenvelder.

Ik ken Dusan heel erg goed, ik kan hem wel op een andere manier uit zijn concentratie halen

'Ik verwacht een leuke, open wedstrijd. Op zo'n rare bekeravond kan het weleens heel spectaculair worden', vult Schöne aan. De 34-jarige Deen won de beker met Ajax in het seizoen 2018/19. 'Daar heb ik heel goede herinneringen aan, maar we hadden daarna nog belangrijke wedstrijden, dus we konden het niet heel uitgebreid vieren. Maar een prijs pakken is fantastisch. We gaan er alles aan doen om die finale te bereiken, zegt Schöne.

Het tweetal zit nog maar kort bij Heerenveen, maar is slechts twee duels verwijderd van een prijs. 'Onze mooiste wedstrijd tot nu toe bij Heerenveen? We hopen van wel. Een prijs pakken met Heerenveen is knapper dan met Ajax', antwoorden De Jong en Schöne eensgezind.

Zij hebben uiteraard ook de topper tussen PSV en Ajax bekeken, waarin Denzel Dumfries bij een strafschop van Ajax het vuurtje opstookte met Dusan Tadic. Schöne laat desgevraagd weten dat hij geen dergelijke trucjes in petto heeft. 'Ik ken Dusan heel erg goed. Ik kan hem wel op een andere manier uit zijn concentratie halen', grijnst de Deen.

Jansen
Trainer Johnny Jansen is in ieder geval op en top voorbereid, dankzij zijn twee Ajax-spionnen in zijn selectie. 'Zo zou je dat kunnen noemen, ja', lacht de coach. 'Ik vind het altijd prettig als spelers meedenken over de tactiek, dus ik luister zeker naar Siem en Lasse. Of ze ook informatie hebben over de penaltynemers? Dat moeten ze met onze keeperstrainer bespreken.'

Over het strijdplan bij Heerenveen bestaat weinig twijfel. 'We willen er een vechtwedstrijd van maken en proberen in de duels te komen, dat kan op onze eigen helft, maar ook verder naar voren. PSV en Lille lieten afgelopen week zien dat er mogelijkheden zijn, maar dan moeten we wel een goede dag hebben. Deze wedstrijd staat op zichzelf. Dit is hét moment, dat moeten we grijpen. Dit wordt de belangrijkste wedstrijd voor Heerenveen sinds de bekerfinale in 2009. Dat is alleen maar mooi, we moeten er alles aan doen om het voor elkaar te krijgen.'

'Ajax met gewonnen gelijkspel nog meer op titelkoers'
{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.